Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +420 702 708 980      d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Zemiaková polievka

Zemiaková polievka

Postup

1 Najprv si pripravte sušené huby. Nasypte ich do žiaruvzdornej misky a zalejte horúcou vodou. Misu zakryte potravinárskou fóliou a nechajte huby napučať. Medzitým, čo huby bobtnajú, vo veľkom hrnci si nechajte rozpáliť maslo a orestujte na ňom na kocky nakrájanú mrkvu, zeler a petržlen. Akonáhle začne zelenina chytať zlatistú farbu, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu. Všetko nechajte restovat do krásne zlatohnedej farby.
2 Akonáhle je zmes hotová, poprášte ju hladkou múkou, vytvorí sa vám tak zápražka. Do takto hotovej zmesi, pridajte na väčšie kocky nakrájané zemiaky, sušené čili papričky Habanero a všetko zalejte horúcou vodou. Osoľte, okoreňte, pridajte na kúsky nakrájaný cesnak, bobkový list, čerstvú vňať zo zeleru, ligurček, majoránku a mletú rascu. Polievku nechajte variť, kým zelenina nebude mäkká. Potom vyberte čili papričky a korenie. Hotovú polievku môžete ešte posypať Habanero vločkami.

Ingredience

  • Použité čili
  • 5 g sušených čili papričiek Habanero
  • Ingrediencie
  • 100 g masla
  • 300 g mrkvy
  • 200 g zeleru
  • 150 g petržlenu
  • 1 cibuľa
  • 2 lžíce hladkej múky
  • 800 g zemiakov
  • 1,5 l vody
  • soľ
  • korenie
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 ks zelerovej vňate
  • 1 ks ligurčeka
  • 70 g sušených húb
  • 1 lyžica majoránky
  • 1 lyžica mletej rasce

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 24 hod.

50 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu