
Postup
1 Najprv si pripravte sušené huby. Nasypte ich do žiaruvzdornej misky a zalejte horúcou vodou. Misu zakryte potravinárskou fóliou a nechajte huby napučať. Medzitým, čo huby bobtnajú, vo veľkom hrnci si nechajte rozpáliť maslo a orestujte na ňom na kocky nakrájanú mrkvu, zeler a petržlen. Akonáhle začne zelenina chytať zlatistú farbu, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu. Všetko nechajte restovat do krásne zlatohnedej farby.
2 Akonáhle je zmes hotová, poprášte ju hladkou múkou, vytvorí sa vám tak zápražka. Do takto hotovej zmesi, pridajte na väčšie kocky nakrájané zemiaky, sušené čili papričky Habanero a všetko zalejte horúcou vodou. Osoľte, okoreňte, pridajte na kúsky nakrájaný cesnak, bobkový list, čerstvú vňať zo zeleru, ligurček, majoránku a mletú rascu. Polievku nechajte variť, kým zelenina nebude mäkká. Potom vyberte čili papričky a korenie. Hotovú polievku môžete ešte posypať Habanero vločkami.
Ingredience
- Použité čili
- 5 g sušených čili papričiek Habanero
- Ingrediencie
- 100 g masla
- 300 g mrkvy
- 200 g zeleru
- 150 g petržlenu
- 1 cibuľa
- 2 lžíce hladkej múky
- 800 g zemiakov
- 1,5 l vody
- soľ
- korenie
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 ks bobkového listu
- 1 ks zelerovej vňate
- 1 ks ligurčeka
- 70 g sušených húb
- 1 lyžica majoránky
- 1 lyžica mletej rasce