Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +421 233 221 033  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Tekutý mash

Tento druh chilli je bežný v USA a Ázii, ale ťažko ho budete hľadať v rámci EÚ. Čerstvé chilli papričky (zvyčajne 85-90% z hotového výrobku) sa rozdrvia spoločne so soľou a nechajú sa kvasiť po dobu 2 až 6 mesiacov alebo aj dlhšie. Výťažok z šupky, semienok a dužiny spoločne poskytnú intenzívnu a bohatú chuť. Ideálny na varenie.

Yellow Habanero chilli mash 100 ml

-15 %
Yellow Habanero chilli mash 100 ml

Exotická chuť tekutého chilli mash-u zo žltých Habanero vás bude baviť! V týchto fermentovaných papričkách skvele vynikne ich vysoká pálivosť a sladká ovocná chuť s tónmi tropického žltého melóna, ananásu a manga. Yellow Habanero mash je výborný sám o sebe, aj ako prísada do omáčok a dipov k mäsu, zelenine či syrom.

Zloženie Yellow Habanero chilli papričky, soľ, kyselina octová
Pálivosť
  • 4
SHU jednotky 300 000
Krajina pôvodu Ekvádor
Bežná cena: 4,50 €
Cena za 1 ks s DPH: 3,83 €
Skladom Expedujeme 28.03.2024
Popis

Yellow Habanero chilli mash 100 ml

Keď sa povie ideálne chilli ...

Papričky Habanero v sebe spájajú všetko, čo si u dobrého chilli prajete. Sú vysoko pálivé, takže vás rozhodne nepripravia o ten pravý a poctivý hrejivý pocit, majú špecifickú chuť s tónmi tropického ovocia a sú u nás bežne dostupné.

Habanero je odrodou Capsicum chinense (papriky čínskej) a pôvodom pochádza z Karibiku, konkrétne z Kuby. Odtiaľ sa paprička dostala okrem iného aj na Yucatán do Mexika, kde sa jej ročne zožne asi 1 500 ton. Dosahuje vysokú pálivosť v rozmedzí 200 000-300 000 SHU. Zaujímavá je predovšetkým farebná škála, ktorú možno u týchto papričiek pozorovať. Zo svetlozelených  nezrelých plodov prechádza postupne na typickú oranžovú a červenú farbu. K videniu sú však u Habanera tiež ružové, hnedé, tmavo zelené i biele farby.

Krížením červeného Habanera a papričky Bhut Jolokia vznikla v roku 2012 v Južnej Karolíne Carolina Reaper, v súčasnosti najštipľavejšia chilli paprička na svete.

Papričky s chuťou tropického ovocia

Karibský pôvod prepožičal Habanero papričkám nielen názov samotný, ktorý je odvodený zo španielskeho pomenovania Havany, ale tiež exotický profil chuti. Majú intenzívnu kvetinovú vôňu a v chuti možno výrazne rozpoznať kokos, žltý melón, papayu a podtóny bobuľovín. Niektorí v ich chuti nachádza aj tóny marhule. Skrátka úžasná záležitosť pre všetkých, ktorí v chilli nehľadajú len "vypalovák", ale po prvotnom páleniu si vychutnajú zaslúženú ovocnú chuť.

Habanero v kuchyni

Pre svoje vlastnosti sú Habanero papričky žiadanou prísadou do omáčok a mäsových pokrmov. Ideálne sú tiež na domáce salsy a marinády. Až budete nabudúce grilovať, skúste do naložených kuracích krídeliek alebo barbecue omáčky pridať kúsok Habanero. Vaše jedlo získa ten správny šmrnc a jedinečnú chuť.


Čo je chilli mash? Čerstvé chilli papričky sa rozdrvia spolu so soľou a nechajú sa fermentovať (kvasiť) po dobu 2-6 mesiacov. Výťažok zo šupky, semienok a dužiny spoločne poskytnú intenzívnu a bohatú chuť. Občas sa pridá ocot kvôli zastaveniu fermentácie, ale inak chilli mash-e neobsahujú žiadne iné látky alebo konzervanty. Používajú  sa na ďalšie spracovanie na výrobu omáčok napr. salsa, dip, do jedál, pokrmov a mnoho ďalšieho.

RÝCHLA DOPRAVA

Odosíláme do 24h.

200 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 50 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu