Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +420 702 708 980      d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Vínna klobása s pikantnou zmesou

Vínna klobása s pikantnou zmesou

Postup

1 Začnete tým, že si vínnu klobásu rozdelíte na 2 časti, zmotáte do slimákov, každý prepichnete špajdlou a naložíte do mlieka. Odložíte do chladničky aspoň na 2 hodiny. Potom slimáky vytiahnete z mlieka a obrúskom osušíte. Z oboch strán zľahka poprášite hladkou múkou. Na nepriľnavú panvicu kvapnete trochu oleja a klobásy na ňom z oboch strán opečiete dozlatova.
2 Predtým, než začnete smažiť klobásy ošúpete zemiaky a nakrájate ich na mesiačiky. Do misky kvapnete olej a okoreníte drvenou rascou. Nasypete tam zemiaky a obalíte. Rozohrejete rúru a zemiaky premiestnite na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíte do rúry rozpálenej na 190 stupňov celzia a necháte piecť dozlatista cca 30 minút.
3 Nakrájate cibuľu na mesiačiky, pridáte posekaný cesnak a orestujete na panvici dozlatista. Pridáte pokrájané slivky a ešte chvíľku restujete. Vmiešate pretlak a zalejete pivom. Okoreníte čili vločkami, osolíte a povaríte. Potom zmes ochutnáte a prípadne dochutíte podľa ľubovôle. Nalejete ju do zapekacej misky, navrch položíte opečené klobásky a misku vložíte do rúry, potom čo vyberiete zemiaky. Zapečiete cca 15 minút.
  • Použité chilli
  • 1 lyžica De Arbol chilli granule
  • Ingrediencie
  • 400 g vinnej klobásy
  • 200 ml mlieka
  • 1 štipka hladkej múky na obalenie
  • 1 štipka olej
  • 200 ml čierneho piva
  • 150 ml paradajkového pretlaku
  • 8 ks sušených sliviek
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ks cibuľa
  • 2 štipky soli
  • 1 štipka čierneho korenia
  • 6 ks čierneho korenia
  • 1 štipka drvenej rasce
  • Počet porcí 2
  • Doba přípravy 180 min
  • Doba vaření 30 min

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 24 hod.

50 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu