
Postup
1 Začnete tým, že si vínnu klobásu rozdelíte na 2 časti, zmotáte do slimákov, každý prepichnete špajdlou a naložíte do mlieka. Odložíte do chladničky aspoň na 2 hodiny. Potom slimáky vytiahnete z mlieka a obrúskom osušíte. Z oboch strán zľahka poprášite hladkou múkou. Na nepriľnavú panvicu kvapnete trochu oleja a klobásy na ňom z oboch strán opečiete dozlatova.
2 Predtým, než začnete smažiť klobásy ošúpete zemiaky a nakrájate ich na mesiačiky. Do misky kvapnete olej a okoreníte drvenou rascou. Nasypete tam zemiaky a obalíte. Rozohrejete rúru a zemiaky premiestnite na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíte do rúry rozpálenej na 190 stupňov celzia a necháte piecť dozlatista cca 30 minút.
3 Nakrájate cibuľu na mesiačiky, pridáte posekaný cesnak a orestujete na panvici dozlatista. Pridáte pokrájané slivky a ešte chvíľku restujete. Vmiešate pretlak a zalejete pivom. Okoreníte čili vločkami, osolíte a povaríte. Potom zmes ochutnáte a prípadne dochutíte podľa ľubovôle. Nalejete ju do zapekacej misky, navrch položíte opečené klobásky a misku vložíte do rúry, potom čo vyberiete zemiaky. Zapečiete cca 15 minút.
- Použité chilli
- 1 lyžica De Arbol chilli granule
- Ingrediencie
- 400 g vinnej klobásy
- 200 ml mlieka
- 1 štipka hladkej múky na obalenie
- 1 štipka olej
- 200 ml čierneho piva
- 150 ml paradajkového pretlaku
- 8 ks sušených sliviek
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ks cibuľa
- 2 štipky soli
- 1 štipka čierneho korenia
- 6 ks čierneho korenia
- 1 štipka drvenej rasce
- Počet porcií 2
- Čas prípravy 180 min
- Čas varenia 30 min