Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +420 702 708 980  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Vianočná štóla

Vianočná štóla

Postup

1 Hrozienka si najskôr namočte do rumu. Do veľkej misy preosejte múku, pridajte kypriaci prášok, vanilkový cukor, štipku soli, trstinový cukor a všetko premiešajte. Potom pridajte vajce, tvaroh, zmäknuté maslo a vypracujte cesto. Nakoniec zapracujte do cesta kandizované ovocie, brusnice, hrozienka nasiaknuté rumom a chilli arašidy. Hotové cesto na štólu vyvalkajte do tvaru obdĺžnika. Doprostred cesta položte valček marcipánu a preložte ho do tvaru štóly. Štólu položte na plech vyložený papierom na pečenie a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C. Pečte približne 40-50 minút. Hotovú štólu, ešte horúcu, potrite rozpusteným maslom a bohato posypte práškovým cukrom. Alebo ju rovno obaľte cukrom. Vychladnutú štólu zabaľte do alobalu a nechajte ju odležať až do Vianoc.
  • Použité chilli
  • 30 g chilli arašidy extra pálivé s Carolina Reaper
  • Ingrediencie
  • 700 g hladkej múky
  • 3 vajcia
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 g masla
  • 250 g tučného tvarohu
  • 150 g trstinového cukru
  • štipka soli
  • 100 g kandizovaného ovocia
  • 150 g hrozienok + 30 ml rumu
  • 50 g brusníc
  • 150 g marcipánu
  • 100 g masla na potretie + práškový
  • cukor na posypanie
  • Počet porcií 4
  • Čas prípravy 45 min
  • Čas varenia 50 min

Koupíte u nás

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 48 hod.

100 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu