Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +420 702 708 980      d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Veľkonočný baranček

Veľkonočný baranček

Postup

1 Najprv si vymažte formu barančeka maslom a potom vysypte polohrubou múkou. Forma musí byť dokonale vymazaná a vysypaná, aby sa baranček nikde neprichytil a šiel dobre vyklopiť. Rúru si dajte predhriať na 180 °C.
2 Vajcia si rozdeľte na žĺtky a bielky. Pomocou šľahača zmiešajte žĺtky, olej, krupicový cukor a vanilkový cukor. Potom do vyšľahanej zmesi pridajte polohrubú múku, prášok do pečiva, kôru z citróna, nasekané vlašské orechy, čokoládu, čili prášok Pasillo a Ancho a všetko dôkladne šľahačom premiešajte. Pokiaľ bude cesto príliš husté, pridajte trochu vody.
3 Cesto nechajte chvíľu oddýchnuť a medzitým si z bielkov vyšľahajte sneh. Sneh potom po častiach priávajte do cesta. Musí sa s cestom miešať pomaly, aby sa sneh nezrazil.
4 Akonáhle máte sneh dôkladne vmiešaní do cesta, vylejte ho do formy. Formu dajte do predhriatej rúry a pečte 50 minút.
5 Po upečení skontrolujte barančeka pomocou špajdle, či sa cesto nelepí a baranček je dobre upečený. Horný diel barančeka odklopte a druhú časť s barančekom nechajte vychladnúť. Čím dlhšie baranček chladne, tým lepšie ide z formy vybrať.
  • Použité chilli
  • 1 lyžica Ancho čili prášku
  • 1 lyžica Pasillo čili prášku
  • Ingrediencie
  • 3 ks vajcia
  • 150 g cukru
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 200 ml oleja
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 vrecúško prášku do pečiva
  • 1 ks kôra z citróna
  • 2 lyžice vody
  • 50 g nasekaných vlašských orechov
  • 50 g nasekanej 70% čokolády
  • 1 lyžica masla (na vymazanie formy)
  • 1 hrsť polohrubej múky (vysypanie formy)
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 30 min
  • Doba vaření 6 min

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 24 hod.

50 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu