
Postup
1 Najprv začnite tým, že si vymažete formu (zapekacej misky) maslom a vysypete polohrubou múkou.
2 Potom si dajte variť prepeličie vajíčka. Tie ponorte do studenej vody, ktorú privediete k varu a vajíčka v nej varte 80 - 90 s. Potom vajíčka schlaďte studenou vodou. Vychladnuté vajíčka olúpte.
3 Do veľkej misy si dajte na kocky nakrájané žemle, žĺtky a zalejte ich rozpusteným maslom a teplým mliekom. Pridajte ½ muškátového orieška a všetko dôkladne premiešajte. Musí vám vzniknúť kaša bez väčších kúskov.
4 Akonáhle máte zo žemlí kašu, pridajte na kocky nakrájanú údenú krkovičku, vločky čili Green Jalapeños a Red Jalapeños a všetko dôkladne premiešajte.
5 Špenát sparte v sitku horúcou vodou a potom ho hneď zalejte studenou vodou. Takto špenát nestratí zelenú farbu. Zo spareného špenátu vytlačte prebytok vody a nakrájajte ho nadrobno. Takto nakrájaný špenát pridajte do zmesy na plnku.
6 Keď máte všetko zmiešané, tak si v mise robotom vymiešajte bielky do snehu a postupne ho potom pridávajte do zmesy na plnku. V prípade potreby môžete zmes ešte dochutiť čili vločkami.
7 Hotovú zmes dajte do vymazaných zapekacích foriem. Zhruba do jednej štvrtiny formy vložte zmes a potom do nej naskladajte olúpané prepeličie vajíčka. Zvyšok plnky potom rozprestrite vo forme.
8 Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C 50 minút. Akonáhle je plnka upečená, dajte ju na chvíľu vychladnúť, ide potom z foriem lepšie vyklopiť. Alebo môžete plnku jesť rovno zo zapekacích misiek. Servírovať môźete so zemiakovou kašou.
- Použité chilli
- 1 lyžica Green Jalapeño granule
- 1 lyžica Red Jalapeño granule
- Ingredience
- 750 g údenej krkovičky
- 4 ks žemle
- 100 g rozpusteného masla
- 250 ml teplého mlieka
- 4 ks žĺtky
- ½ ks nastrúhaného muškátového orieška
- 130 g špenátu
- 4 ks bielkov
- 1 plato prepeličích vajíčok
- 1 ks masla (na vymazanie)
- 1 hrsť polohrubej múky (na vysypanie)
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 40 min
- Čas varenia 60 min