Postup
1 Najprv si vymažte formu barančeka maslom a potom vysypte polohrubou múkou. Forma musí byť dokonale vymazaná a vysypaná, aby sa baranček nikde neprichytil a šiel dobre vyklopiť. Rúru si dajte predhriať na 180 °C.
2 Vajcia si rozdeľte na žĺtky a bielky. Pomocou šľahača zmiešajte žĺtky, olej, krupicový cukor a vanilkový cukor. Potom do vyšľahanej zmesi pridajte polohrubú múku, prášok do pečiva, kôru z citróna, nasekané vlašské orechy, čokoládu, čili prášok Pasillo a Ancho a všetko dôkladne šľahačom premiešajte. Pokiaľ bude cesto príliš husté, pridajte trochu vody.
3 Cesto nechajte chvíľu oddýchnuť a medzitým si z bielkov vyšľahajte sneh. Sneh potom po častiach priávajte do cesta. Musí sa s cestom miešať pomaly, aby sa sneh nezrazil.
4 Akonáhle máte sneh dôkladne vmiešaní do cesta, vylejte ho do formy. Formu dajte do predhriatej rúry a pečte 50 minút.
5 Po upečení skontrolujte barančeka pomocou špajdle, či sa cesto nelepí a baranček je dobre upečený. Horný diel barančeka odklopte a druhú časť s barančekom nechajte vychladnúť. Čím dlhšie baranček chladne, tým lepšie ide z formy vybrať.
- Použité chilli
- 1 lyžica Ancho čili prášku
- 1 lyžica Pasillo čili prášku
- Ingrediencie
- 3 ks vajcia
- 150 g cukru
- 1 vrecúško vanilkového cukru
- 200 ml oleja
- 250 g polohrubej múky
- 1 vrecúško prášku do pečiva
- 1 ks kôra z citróna
- 2 lyžice vody
- 50 g nasekaných vlašských orechov
- 50 g nasekanej 70% čokolády
- 1 lyžica masla (na vymazanie formy)
- 1 hrsť polohrubej múky (vysypanie formy)
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 30 min
- Čas varenia 6 min