
Postup
1 Vajíčka si umyte a dajte ich do menšieho hrnca so studenou vodou. Akonáhle začne voda vrieť, znížte plameň na ¼ a vajíčka takto varte 8 minút. Po uvarení ich prudko schlaďte studenou vodou a nechajte ich vychladnúť.
2 Studené vajíčka si olúpte a oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky rozdrobte do misky a pridajte k nim dijonskú horčicu, majonézu a biely jogurt. Všetko dôkladne premiešajte a vytvorte krémovú pastu. Môžete to tiež našľahať šľahačom.
3 Bielky nakrájajte na menšie kúsky a zmiešajte ich s nadrobno nakrájanou šalotkou a kyslou uhorkou.
4 K zmesi pridajte žĺtkovú pastu, soľ, korenie a čili vločky Green Jalapenos. Všetko dôkladne premiešajte a dajte aspoň na jednu hodinu odležať do chladničky.
Podávajte s čerstvým chlebom.
- Použité čili
- 1 lyžica Green Jalapeno vločiek
- Ingrediencie
- 1 väčšiu šalotka
- 8 vajíčok
- 4 kyslé uhorky (cca 5 cm)
- 2 lyžice dijonskej horčice
- 4 lyžice majonézy
- 2 lyžice bieleho jogurtu
- soľ, korenie
- čerstvý chlieb
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 30 min
- Čas varenia 8 min