Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +420 702 708 980  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Vajcia Benedikt

Vajcia Benedikt

Postup

1 Najprv začnite Holandskú omáčkou. V žiaruvzdornej mise nad horúcim vodným kúpeľom šľahajte do krémovej peny 3 žĺtky. Žĺtky sa nesmú variť, ale musia prejsť tepelnou úpravou. Akonáhle začnú byť vajíčka krémové, zložte misu z horúceho kúpeľa. Potom začnite postupne pridávať rozpustené maslo, ktoré dôkladne zašľaháme do žĺtkov. Vznikne vám krásne krémová zmes. Do tej pridajte 2 lyžice bieleho vína, šťavu z ½ citróna, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte vychladnúť.
2 Potom si dajte do hriankovača opiecť krajec chleba, ktorý po opečení nechajte vychladnúť.
3 Ďalej si v mise pripravíme avokádovú nátierku. Avokádo zbavíte kôstky a vylúpnite ho do misky, kde ho roztlačíme vidličkou. Pridajte šťavu z ½ citróna, soľ, korenie a všetko dôkladne premiešajte. Kôstku potom vložte do misky s roztlačeným avokádom, to potom nezačne hnednúť.
4 Nakrájajte si nadrobno jarnú cibuľku, paradajky na polovicu, ľahko nasekajte tymian a na panvici osmažte slaninu.
  • Použité čili
  • 1 lyžička Chipotle granule
  • Ingrediencie
  • 3 ks žĺtky
  • 70 g rozpusteného masla
  • 2 lyžice bieleho suchého vína
  • ½ šťava citróna
  • 1 štipka soli
  • 1 štipka čierneho korenia
  • 1 krajec chleba
  • 4 ks cherry paradajok
  • 1 štipka jarnej cibuľky
  • 1 celé avokáda
  • 4 plátky slaniny
  • 2 ks vajcia
  • 3 l teplej vody
  • 2 lyžice octu
  • Počet porcií 1
  • Čas prípravy 20 min
  • Čas varenia 10 min

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 48 hod.

100 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu