
Postup
1 Najprv začnite Holandskú omáčkou. V žiaruvzdornej mise nad horúcim vodným kúpeľom šľahajte do krémovej peny 3 žĺtky. Žĺtky sa nesmú variť, ale musia prejsť tepelnou úpravou. Akonáhle začnú byť vajíčka krémové, zložte misu z horúceho kúpeľa. Potom začnite postupne pridávať rozpustené maslo, ktoré dôkladne zašľaháme do žĺtkov. Vznikne vám krásne krémová zmes. Do tej pridajte 2 lyžice bieleho vína, šťavu z ½ citróna, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte vychladnúť.
2 Potom si dajte do hriankovača opiecť krajec chleba, ktorý po opečení nechajte vychladnúť.
3 Ďalej si v mise pripravíme avokádovú nátierku. Avokádo zbavíte kôstky a vylúpnite ho do misky, kde ho roztlačíme vidličkou. Pridajte šťavu z ½ citróna, soľ, korenie a všetko dôkladne premiešajte. Kôstku potom vložte do misky s roztlačeným avokádom, to potom nezačne hnednúť.
4 Nakrájajte si nadrobno jarnú cibuľku, paradajky na polovicu, ľahko nasekajte tymian a na panvici osmažte slaninu.
- Použité čili
- 1 lyžička Chipotle granule
- Ingrediencie
- 3 ks žĺtky
- 70 g rozpusteného masla
- 2 lyžice bieleho suchého vína
- ½ šťava citróna
- 1 štipka soli
- 1 štipka čierneho korenia
- 1 krajec chleba
- 4 ks cherry paradajok
- 1 štipka jarnej cibuľky
- 1 celé avokáda
- 4 plátky slaniny
- 2 ks vajcia
- 3 l teplej vody
- 2 lyžice octu
- Počet porcií 1
- Čas prípravy 20 min
- Čas varenia 10 min