
Postup
1 Najprv si pripravíte nálev na utopencov. Do hrnca nalejte vodu s octom. Prisypte cukor, soľ, klinčeky, celé korenie, nové korenie, mleté čierne korenie, červenú papriku, bobkový list a čili prášok Habanero. Všetko dôkladne zmiešajte a priveďte k varu. Nechajte variť zhruba 10 minút a potom dajte vychladnúť.
2 Medzitým, čo nálev chladne pripravíte si špekáčiky a ich náplň. Špekáčiky olúpte, bielu a červenú cibuľu nakrájajte na pásiky. Olúpaný špekačik pozdĺžne nakrojte tak, aby šiel otvoriť, ale nerozpolil sa. Vnútro môžete ešte posypať čili práškom a korením. Vložte do neho prúžok červenej a bielej cibule, pár prúžkov nakladanej papriky a niekoľko kúskov nakladaných Jalapeños čili papričiek.
3 Na dno zaváracieho pohára dajte plátky červenej a bielej cibule, nakladanú červenú papriku a nakladané Jalapeños čili papričky. Na prichystanú vrstvu dajte špekáčiky.Takto naplnte celý pohár. Poslednú vrstvu dajte zeleninu. Všetko dobre zatlačte, aby sa vám tam vošlo čo najviac zeleniny.
4 Hotový a naplnený pohár zalejte studeným nálevom. Pridajte do pohára aj guľôčky korenia, nového korenia, klinček a bobkový list. Zalejte pohár tak, aby bolo všetko ponorené. Pohár uzavrite a dajte na tmavé a chladné miesto minimálne na 3 dni odležať. Čím dlhšie necháte utopence naložené, tým budú lepšie.
- Použité chilli
- 80 g nakladaných Jalapeños čili papričiek
- 1 lyžička Habanero prášku
- Ingrediencie
- 1 kg špekačiek
- 2 ks bielej cibule
- 2 ks červenej cibule
- 150 g nakrájanej nakladanej červenej papričky
- 1 štipka čierneho korenia a soli
- 1 ks zavárací pohár
- Nálev
- 0,3 l vody
- 0,5 l octu
- 70 g cukor (kryštál)
- 5 g soli
- 3 ks klinčekov
- 1 lyžica celého čierneho korenia
- 1 lyžica nového korenia
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- 1 lyžička červenej papriky
- 3 ks bobkového listu
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 60 min
- Čas varenia 0 min