Postup
1 Do misky pridáme jogurt a rozdrvený cesnak. Metličkou ručne šľaháme asi 10 sekúnd, aby sa nám ingrediencie premiešali. Kým budeme servírovať vajcia, dáme jogurt nabok a necháme pri izbovej teplote.
2 Na panvici rozohrejeme maslo a varíme, kým nedosiahneme svetlého beurre noisette. Zložíme panvicu z ohňa, pridáme čili vločky a zľahka miešame a necháme čili vločky trochu prskať. Vmiešame olivový olej a nasekaný kôpor. Dáme nabok, opäť pri izbovej teploty.
3 Vo veľkom hrnci privedieme vodu k miernemu varu, potom pridáme ocot. Do vody dáme vajcia a uvaríme ich tak, ako ich máme radi - keď varíme vajcia, nikdy nepridávame do vody soľ, vajcie potom praskajú.
4 Pri podávaní rozdelíme ¾ jogurtu do nahriatych misiek. Do každej misky dáme 2 uvarené vajcia, potom pridáme zvyšok jogurtu navrch vajec. Posypeme kôprom a petržlenovou vňaťou, potom prelejeme čili s maslom. Hneď konzumujeme.
- Použité chilli
- 1 lyžička isot granule
- Ingrediencie
- 8 ks vajec
- 1 ks cesnaku drveného nožom
- 300 g gréckeho jogurtu
- 50 g masla
- 50 ml panenského olivového oleja
- 2 ks vetvičiek petržlenu
- 100 ml bieleho octu
- 1 lyžica kôpru najemno nasekaný
- 1 lyžica petržlen nahrubo nakrájaný
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 10 min
- Čas varenia 20 min