Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +421 233 056  772  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Tekutý mash

Tento druh chilli je bežný v USA a Ázii, ale ťažko ho budete hľadať v rámci EÚ. Čerstvé chilli papričky (zvyčajne 85-90% z hotového výrobku) sa rozdrvia spoločne so soľou a nechajú sa kvasiť po dobu 2 až 6 mesiacov alebo aj dlhšie. Výťažok z šupky, semienok a dužiny spoločne poskytnú intenzívnu a bohatú chuť. Ideálny na varenie.

Trinidad Scorpion Moruga mash 100 ml

Trinidad Scorpion Moruga mash 100 ml

Tekutý chilli mash z aromatických čerstvých papričiek Trinidad Scorpion Moruga, ktorých extrémna pálivosť sa postupne rozvíja a dokáže potrápiť pekne dlhú dobu. Záležitosť, ktorá poteší všetkých vyznávačov ohnivého pekla.

Pálivosť
  • 6
SHU jednotky 2 000 000
Složení Trinidad Scorpion Moruga chilli papričky 84–88 %, sůl 12–16 %
Krajiny pôvodu Peru
Cena za 1 ks s DPH: 6,49 €
Skladom Expedujeme 17.09.2021
/trinidad-scorpion-moruga-mash-100-ml-e153.htm
Popis

Trinidad Scorpion Moruga mash 100 ml

Trúfnite si na druhú najštiplavejšiu chilli papričku sveta!

S touto ohnivou  karibskou diablicou si vyskúšate, čo znamená prekročiť u chilli papričky hranicu 2 milióny na Scovilleho stupnici. Už samotné slovo scorpion neveští pre neskúsených chilli začiatočníkov nič dobré. Milovníkom extrémne pálivého chilli však hovoríme: "Smelo, ale opatrne do toho!"

Za jej zložitým menom sa v skutočnosti skrýva názov mesta Morouga, ktoré sa nachádza na karibskom ostrove Trinidad, ktorý spolu s ostrovom Tobago tvorí ostrovný štát. Odtiaľ chilli paprička pochádza.

V roku 2012 ju inštitút Chile Pepper (spadajúci pod Štátnu univerzitu v Novom Mexiku) potvrdil ako najštipľavejšiu na svete a zároveň prvú, ktorá prekonala hranicu 2 000 000 SHU. Bohužiaľ, Guinnessova kniha rekordov tejto papričke nepriala, a za najštiplavejšiu zo všetkých ju nikdy oficiálne nepotvrdila. Slávy by si moc dlho neužila. Hneď o rok neskôr totiž prišla na svet Carolina Reaper, ktorá si svoje prvenstvo drží dodnes.

Sila desiatich Habanero papričiek v jednej

Moruga Scorpion chilli papričky sú priemerne veľké asi ako golfová loptička, majú zvrásnený hrboľatý povrch a oranžovo-červenú farbu. Postrádajú tiež pretiahnutú špičku (chvostík),ktorý je pre najštipľavejšie chilli papričky sveta obvyklý. Pálivosť u tohto chilli začína na 1 200 000 SHU a dosahuje až 2 500 000 SHU. Skrátka záležitosť len pre ostrieľaných chilli znalcov.

Majú kvetinovo-ovocnú chuť a aromatickú vôňu. Pálivosť sa po zjedení tejto papričky postupne rozvíja a trvá pomerne dlhú dobu. Známy je v tejto súvislosti výrok Paula Boslanda, riaditeľa mexického Chile Pepper inštitútu, ktorý vyhlásil: "Uhryznete si a nezdá sa to tak hrozné. Lenže potom to začne. Pálivosť sa zvyšuje, zvyšuje a zvyšuje. Je to celkom brutálne. "Čo dodať, Moruga Scorpion chilli vás proste nesklame.

Trinidad Scorpion Moruga v kuchyni

Papričku môžete použiť mletú, celú alebo v podobe pasty či pyré ako základnú surovinu pre mnohé varené i studené jedlá a omáčky. Skvele vynikne v marináde na pálivé kuracie krídielka a iné barbecue mäsové pochúťky. Vďaka svojej sladkej kvetinovej chuti je vhodná do všetkých sladko-pálivých dipov a pokrmov.

Nezabudnite, že Trinidad Scorpion Moruga je asi 10-krát pálivejšia než Habanero papričky. Takže s dávkovaním to radšej moc nepreháňajte.


Čo je chilli mash? Čerstvé chilli papričky sa rozdrvia spolu so soľou a nechajú sa fermentovať (kvasiť) po dobu 2-6 mesiacov. Výťažok zo šupky, semienok a dužiny spoločne poskytnú intenzívnu a bohatú chuť. Občas sa pridá ocot kvôli zastaveniu fermentácie, ale inak chilli mash-e neobsahujú žiadne iné látky alebo konzervanty. Používajú  sa na ďalšie spracovanie na výrobu omáčok napr. salsa, dip, do jedál, pokrmov a mnoho ďalšieho.

/product-action/increment-product-view-count?productId=153

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 24 hod.

50 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu