Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +421 233 221 033  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Tekvicové noky na šalvii s kuracím mäsom

Tekvicové noky na šalvii s kuracím mäsom

Postup

1 Tekvicu Hokaido si očistite a nakrájajte na kocky. Hokaido nemusíte lúpať, šupka pri pečení krásne zmäkne. Kocky tekvice dajte do zapekacej nádoby, alebo na plech. Zľahka ich osoľte, pokvapkajte olivovým olejom a dajte ich piecť do rúry vyhriatej na 190 °C. Pečte ich pokiaľ nezmäknú, približne 40 minút. Upečenú tekvicu rozmixujte tyčovým mixérom na pyré. Hotové pyré nechajte úplne vychladnúť a ideálne cez noc nechajte odležať v chladničke. Vďaka tomu sa vám bude s cestom na noky lepšie pracovať. Na noky si teda pripravte tekvicové pyré, ktoré máte studené z chladničky. Do cesta pridajte pokrájaný tymián, soľ, chilli Pasilla a špaldovú celozrnnú múku. Zo zmesi vypracujte nelepivé cesto. Cesto si rozdeľte na dve časti a vyvalkajte z nich valčeky. Potom nožom odkrojte jednotlivé noky. Môžete ich ešte trochu pritlačiť vidličkou. Hotové noky dajte variť do osolenej vriacej vody na dve minúty a nechajte ich odležať. Zatiaľ si na panvici rozohrejte maslo s olejom a pridajte šalviové listy. Nechajte ich osmažit do chrumkava, potom k nim pridajte prelisovaný cesnak a ten na panvici nechajte rozvoňať, ale len chvíľu, mohol by zhorknúť. Potom pridajte na panvicu tekvicové noky a nechajte ich mierne zozlatnúť. Hotové noky dajte bokom. Na panvicu dajte jednu lyžicu oleja a osmažte na ňom plátky kuracieho mäsa. Tie osoľte a okoreňte z obidvoch strán a podávejte ich spoločne s tekvicovými nokmi. Všetko ešte posypte hoblinkami parmezánu, čerstvým tymiánom a šalviou.
  • Ingrediencie
  • lyžička chilli prášku Pasilla
  • Tekvicové pyré
  • tekvica Hokaido
  • soľ
  • olivový olej
  • Tekvicové noky
  • 300 g tekvicové pyré
  • vetvička tymiánu
  • lyžička soli
  • 120 g špaldovej celozrnnej múky
  • Na dokončenie
  • 500 g kuracích pŕs
  • 50 g masla
  • lyžica olivového oleja
  • hrsť lístkov šalvie
  • strúčik cesnaku
  • soľ, čierne korenie
  • hoblinky parmezánu
  • Počet porcií 4
  • Čas prípravy 60 min
  • Čas varenia 40 min

video

Koupíte u nás

RÝCHLA DOPRAVA

Odosíláme do 24h.

200 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 50 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu