Postup
1 Tekvicu Hokaido si očistite a nakrájajte na kocky. Hokaido nemusíte lúpať, šupka pri pečení krásne zmäkne. Kocky tekvice dajte do zapekacej nádoby, alebo na plech. Zľahka ich osoľte, pokvapkajte olivovým olejom a dajte ich piecť do rúry vyhriatej na 190 °C. Pečte ich pokiaľ nezmäknú, približne 40 minút.
Upečenú tekvicu rozmixujte tyčovým mixérom na pyré. Hotové pyré nechajte úplne vychladnúť a ideálne cez noc nechajte odležať v chladničke. Vďaka tomu sa vám bude s cestom na noky lepšie pracovať. Na noky si teda pripravte tekvicové pyré, ktoré máte studené z chladničky.
Do cesta pridajte pokrájaný tymián, soľ, chilli Pasilla a špaldovú celozrnnú múku. Zo zmesi vypracujte nelepivé cesto. Cesto si rozdeľte na dve časti a vyvalkajte z nich valčeky. Potom nožom odkrojte jednotlivé noky. Môžete ich ešte trochu pritlačiť vidličkou. Hotové noky dajte variť do osolenej vriacej vody na dve minúty a nechajte ich odležať. Zatiaľ si na panvici rozohrejte maslo s olejom a pridajte šalviové listy. Nechajte ich osmažit do chrumkava, potom k nim pridajte prelisovaný cesnak a ten na panvici nechajte rozvoňať, ale len chvíľu, mohol by zhorknúť.
Potom pridajte na panvicu tekvicové noky a nechajte ich mierne zozlatnúť. Hotové noky dajte bokom. Na panvicu dajte jednu lyžicu oleja a osmažte na ňom plátky kuracieho mäsa. Tie osoľte a okoreňte z obidvoch strán a podávejte ich spoločne s tekvicovými nokmi. Všetko ešte posypte hoblinkami parmezánu, čerstvým tymiánom a šalviou.
- Ingrediencie
- lyžička chilli prášku Pasilla
- Tekvicové pyré
- tekvica Hokaido
- soľ
- olivový olej
- Tekvicové noky
- 300 g tekvicové pyré
- vetvička tymiánu
- lyžička soli
- 120 g špaldovej celozrnnej múky
- Na dokončenie
- 500 g kuracích pŕs
- 50 g masla
- lyžica olivového oleja
- hrsť lístkov šalvie
- strúčik cesnaku
- soľ, čierne korenie
- hoblinky parmezánu
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 60 min
- Čas varenia 40 min