
Postup
1 Odrežte si kus tekvice Hokaido, očistite a nastrúhajte ju na jemno. K tekvici pridajte vajce, olej a cukor. Všetko dôkladne premiešajte. V inej miske si zmiešajte múku, kypriaci prášok do pečiva, štipku soli a lyžičku kokorenia na tekvicové latté. Ingrediencie na túto zmes korení nájdete v našom recepte Pikantné tekvicové latté. (Poznámka, tu vložte tiež preklikávací odkaz a recepty sa krásne prepoja :))
Sypkú zmes pridajte ku zmesi s tekvicou, pridajte mlieko a vymieste cesto na cupcakes.
Hotové cesto rozdeľte do formiček na muffiny, vložte do vyhriatej rúry na 180°C a pečte ich približne 25 minút.
Hotové cupcakes nechajte vychladnúť. Medzitým si môžete pripraviť krém. Šľahačom zmiešajte mascarpone s tvarohom. Pridajte cukor, škoricu a vanilkový extrakt. Vyšľahajte krém do hladka. Hotový krém dajte do sáčku so zdobiacou špičkou a nechajte odležať v chladničke.
Keď sú cupcakes studené, uprostred nich vydlabte dieru, ktorú naplňte chilli džemom hruška a Isot. Nakoniec cupcakes dozdobte krémom a môžete ešte ľahko posypat škoricou.
Hotové ich skladujte v chladničke.
- Použité chilli
- džem hruška a Isot
- Cesto na cupcakes
- 100 g nastrúhanej tekvice Hokaido
- vajce
- 100 ml oleja
- 100 g cukru
- 200 g polohrubej múky
- kypriaceho prášku do pečiva
- korenia na tekvicové latté
- štipka soli
- 100 ml mlieka
- Krém
- 250 g mascarpone
- 250 g tučného tvarohu
- 2 lyžice cukru
- lyžička škorice
- lyžička vanilkového extraktu
- Počet porcií 12
- Čas prípravy 40 min
- Čas varenia 25 min