
Postup
1 V hrnci si rozohrejte olivový olej a osmažte na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Akonáhle je cibuľa hotová, pridajte na plátky nakrájaný cesnak a na väčšie kúsky nakrájanú mrkvu. Všetko orestujte a potom pridajte na väčšie kúsky nakrájanú a vydlabanú tekvicu. Potom pridajte teplú vodu, čilli Aleppo a varte pod pokrievkou približne 40 minút.
2 Ak je tekvica a mrkva uvarená, všetko dôkladne rozmixujte tyčovým mixérom a pridajte soľ, kari korenie a dôkladne premiešajte.
Podávajte polievku s kokosovým mliekom a praženými tekvicovými semienkami.
- Použité čili
- 1 lyžice Aleppo granule
- Ingrediencie
- 1 kg Hokaido tekvice
- 1 ks mrkvy
- 1 ks cibuľa
- 3 strúčiky censaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 l teplej vody
- 1 štipka soli
- 1 štipka kari korenia
- 100 g tekvicových semienok
- Počet porcií 2
- Čas prípravy 10 min
- Čas varenia 40 min