Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +421 233 056  772  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Chilli v prášku

Čili korenie v prášku sú sušené čili papričky drvené na veľmi jemný prášok. Čili prášok má dlhú životnosť, pokiaľ sa skladuje vo vzduchotesnej nádobe mimo tepla a svetla. Má široké možnosti využitia v kuchyni a jedlu dodá pikantnú ostrosť s typickou príchuťou danej papričky.

Teja chilli prášok 30 g

Teja chilli prášok 30 g

Papričky S17 Teja patria v Indii medzi najštipľavejšie. A čo sa týka prípravy miestneho karí, tak aj k tým najobľúbenejším. Za týmto pomerne technickým názvom sa skrýva skupina kultivarov Guntur chilli, ktorá zahŕňa papričky podobné chuti a štipľavosti. V kuchyni oceníte mletý prášok zo sušených S17 Teja najmä pri príprave autentických indických, thajských, čínskych a amerických jedál.

 

Pálivosť
  • 3
SHU jednotky 100 000
Složení Teja chilli papričky 100 %.
Krajiny pôvodu Indie
Cena za 1 ks s DPH: 1,50 €
/teja-chilli-prasok-30-g-e184.htm
Popis

Teja chilli prášok 30 g

Naozaj štipľavé papričky z Indie

Indická štipľavá smršť, bez ktorej sa nezaobíde žiadne správne karí ani akékoľvek tunajšie tradičné jedlo. V Indii totiž patrí toto chilli medzi najštipľavejšie a vo svete k tomu najvyhľadávanejšiemu.

S17 Teja odrody Capsicum annuum (papriky ročnej) sú tenké papričky dlhé 5-12 cm, ktorých pálivosť sa pohybuje okolo 50 000-100 000 SHU. Majú silne ostrú pikantnú chuť. Hoci sú najčastejšie spájané s Indiou, ktorá je v súčasnosti ich najväčším producentom a kde boli prvýkrát asi v 15. storočí predstavené, ich pôvod sa pripisuje Južnej Amerike.

Ako sa pestuje kvalitné chilli?

S17 spadajú do skupiny kultivarov indických papričiek Guntur chilli (nazvanej podľa rovnomenného regiónu v provincii Andhra Pradesh, kde sa pestujú), ktorá zahŕňa viac kultivarov červených papričiek podobne výraznej chuti a pálivosti (napríklad S4 Guntur sannam, 273 chilli a ďalšie).

India je celosvetovo najväčším producentom chillii papričiek a zo spomínanej provincie Andhra Pradesh, kde sa pestujú aj Teja papričky, pochádza takmer polovica celkovej indickej produkcie. Pestovaniu papričiek tu venujú náležitú pozornosť a starostlivosť. Pred asi 40 rokmi dokonca neďaleko Guntur vznikla regionálna výskumná stanica zaoberajúca sa kultiváciou chilli papričiek. Niet preto divu, že indické papričky sú vo svete tak obľúbené a vyhľadávané.

Odhaľte tajomstvo najlepšieho indického karí

Papričky Teja sú nepostrádateľnou súčasťou mnohých indických, thajských, čínskych aj amerických jedál, ale ich výrazná chuť a intenzívna pálivosť je obľúbená úplne po celom svete. Okrem karí a rôznych ázijských mäsových a zeleninových jedál si ich chuť určite zamilujete v polievkach alebo dusených mäsových pokrmoch. Do kuracieho karí potom odporúčame pridať kokosové mlieko a mak. Teja papričky tieto ingrediencie krásne zvýraznia a skvele doplnia svoju pálivosťou.

/product-action/increment-product-view-count?productId=184

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 48 hod.

50 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu