Postup
1 Najskôr začnite mäsom. Kuracie mäso si očistite a nakrájajte na menšie kocky. K mäsu pridajte olivový olej, soľ, šťavu z limetky, červenú papriku, prášok Birds eye a najemno nasekaný koriander. Všetko premiešajte a nechajte aspoň hodinu v chladničke odležať. Medzitým si môžete nachystať zbytok komponentov. Zeleninu si nakrájajte na menšie kúsky a rovnako tak mango a avokádo. Zakysanú smotanu zmiešajte s najemno nasekaným koriandrom, šťavou z limetky a soľou. Naložené mäso dajte na rozpálenú panvicu a nechajte ho zatiahnuť. Zbytočne ho nemiešajte, aby nepustilo šťavu a nezačalo se dusiť. Nakoniec naplňte kukuričné tortily nakrájanou zeleninou, pridajte avokádo, kuracie mäso, mango a dip zo zakysanej smotany. Celú zmes ešte pokvapkajte šťavou z limetky.
- Použité chilli
- ½ lyžičky Birds eye prášku
- Maso
- 500 g kuracieho mäsa
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička soli
- šťava z limetky
- 2 lyžičky červenej papriky
- hrsť nasekaného koriandru
- Dip
- 250 g zakysanej smotany
- menšia hrsť koriandru
- šťava z polovice limetky
- ¼ lžičky soli
- Náplň
- čerstvý ľadový šalát
- cherry paradajky
- zrelé mango a avokádo
- cca 12 ks kukuričných tortíl na tacos
- Počet porcií 3
- Čas prípravy 20 min
- Čas varenia 20 min