
Postup
1 Na veľkej panvici si nechajte rozpáliť olivový olej a nechajte na ňom zosklovatieť nadrobno nakrájanú šalotku. Akonáhle je cibuľka hotová, pridajte nadrobno nakrájanú papriku a zhruba 5 minút restujte. Potom pridajte mleté mäso a sprudka ho orestujte zhruba 15 minút. Potom pridajte dve lyžice čili mash Orange Habanero, prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte a varte ešte zhruba 5 minút, aby sa chuť mashe v zmesi čo najviac rozvinula.
2 Medzitým, čo sa vám robí mäsová zmes, pripravte si dip z avokáda a salsu.
3 Avokádo rozpoľte, zbavte kôstky a lyžicou vyberte do misy. Pridajte biely jogurt, šťavu z limetky, všetko zmiešajte a avokádo roztlačte. Osoľte podľa chuti. Do hotového dipu ešte dajte kôstku avokáda, avokádo tak nezhnedne a vydrží dlho zelené.
4 V mise zmiešajte nadrobno nakrájanú šalotku, mäsitú paradajku a jarnú cibuľku. Pridajte hrsť nasekanej petržlenovej vňate a koriandra. Osoľte a pridajte šťavu z limetky. Všetko dôkladne zmiešajte a v prípade potreby dochuťte soľou alebo limetkou.
5 Pri servírovaní si taco placky naplnte nasekaným ľadovým šalátom, potom pridajte mäsovú zmes, salsu a guacamole.
- Použité chilli
- 2 lyžice Orange Habanero mash
- Ingrediencie
- 2 lyžice olivového oleja
- 4 ks šalotky
- 3 ks papriky
- 0,5 kg hovädzieho mäsa
- 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
- 1 štipka soli a korenia
- Avokádový dip (quacamole)
- 2 ks zrelého avokáda
- 3 lyžice bieleho jogurtu
- ½ šťava z limetky
- 1 štipka soli
- Salsa
- 2 ks šalotky
- 1 ks veľkej paradajky
- 1 ks jarnej cibuľky
- 1 hrsť nasekanej petržlenovej vňate
- 1 hrsť nasekaného koriandru
- 1 štipka soli
- ½ šťava z limetky
- K servírovaniu
- 1 hrsť ľadového šalátu
- 1 balenie taco shells placky
- Počet porcií 2
- Čas prípravy 30 min
- Čas varenia 30 min