Postup
1 Vo veľkej mise si zmiešajte mleté hovädzie a bravčové mäso, na jemno nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, horčicu, vajce, nasekaný koriander, soľ, korenie a čili vločky Red Jalapeños. Všetko dôkladne premiešajte, pokiaľ nebude zmes držať pekne pohromade, pridajte trochu strúhanky. Hotovú zmes, nechajte chvíľu odležať.
2 Medzitým si pripravte batátové hranolky. Sladké zemiaky dôkladne umyte a nakrájajte na silnejšie hranolky. Dajte na plech, osoľte, okoreňte a pokvapkajte olivovým olejom. Všetko premiešajte a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 °C na 30 minút.
3 Akonáhle sú sladké zemiaky upečené, vyberte ich a zvýšte teplotu v rúre na 250 °C.
4 Zo zhruba väčšej hrsti zmesi na špízy vytvarujte valček a pichnite do neho špajdlu, ktorú ste mali dopredu namočenú vo vode. Takto hotové špízy dajte na plech a potrite ich trochou olivového oleja.
5 Špízy pečte v predhriatej rúre na 250 °C približne 10 minút.
6 Medzi pečením si pripravte dip k špízom. V mise si zmiešajte bieli jogurt s hrsťou nasekaného koriandra a dvoma lyžicami čili vločiek Red Jalapeños.
Servírujte so sladkými zemiakmi a čilli jogurtovým dipom.
Ingredience
- Použité čili
- Red Jalapeños vločky
- Špízy
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 2 väčšie cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lžíce rasce
- 2 lžíce plnotučnej horčice
- 1 vajce
- hrsť nasekaného koriandru
- soľ
- korenie
- olivový olej
- špajdle
- Sladké zemiaky
- 4 stredne veľké sladké zemiaky
- olivový olej na pokvapkanie
- soľ
- korenie
- Čilli jogurtový dip
- 500 g bieleho jogurtu
- hrsť nasekaného koriandru