
Postup
1 Najskôr si vyložte formu na koláč lístkovým cestom. Cesto poprepichujte na pár miestach vidličkou.
Potom si v miske zmiešajte vajíčka so smotanou, chilli práškom Naga Bhut Jolokia, soľou a čiernym korením.
Nakoniec si nachystajte všetky komponenty na koláč. Cuketu a červenú cibuľu si nakrájajte na plátky, karfiol rozdeľte na malé ružičky.
Všetko rozložte na už pripravené lístkové cesto vo forme. Pridajte plátky cukety, ružičky karfiolu, krúžky cibule, plátky šunky a kozí syr.
Nakoniec všetko zalejte vajíčkovou zmesou. Pokvapkajte olejom a dajte do rúry na pečenie. Pečte na 180 stupňov približne 35 minút.
Hotový koláč dozdobte chilli marmeládou a čerstvou rukolou.
Koláč je výborný teplý ale i studený.
- Použité chilli
- ½ lyžičky prášku Naga Bhut Jolokia
- Ingrediencie
- balenie lístkového cesta
- 2 vajcia
- 100 ml smotany 33%
- soľ a čierne korenie
- malá cuketa
- cca ¼ karfiola
- červená cibuľa
- 100 g schwarzwaldskej šunky
- 150 g kozieho syra s bielou plesňou
- olivový olej na pokvapkanie
- Na ozdobu
- čerstvá rukola
- chilli marmeláda
- Počet porcií 3
- Čas prípravy 30 min
- Čas varenia 35 min