Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +421 233 056  772  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Chilli v prášku

Čili korenie v prášku sú sušené čili papričky drvené na veľmi jemný prášok. Čili prášok má dlhú životnosť, pokiaľ sa skladuje vo vzduchotesnej nádobe mimo tepla a svetla. Má široké možnosti využitia v kuchyni a jedlu dodá pikantnú ostrosť s typickou príchuťou danej papričky.

Scotch Bonnet chilli prášok 9 g

Scotch Bonnet chilli prášok 9 g

Pripravte sa na pekne horúcu explóziu chuti. Obľúbené jamajské papričky Scotch bonnet vynikajú omamnou ovocnou vôňou a chuťou s tónmi osviežujúcich čerešní, jabĺk, marhúľ a paradajok. Aj malá štipka jemného prášku Scotch bonnet vyčarí z každého slaného a sladkého jedla alebo dezertu vysoko návykovú spaľujúcu záležitosť.

Pálivosť
  • 4
SHU jednotky 350 000
Složení Scotch Bonnet chilli papričky 100 %.
Krajiny pôvodu Costa Rica
Cena za 1 ks s DPH: 2,70 €
Skladom Expedujeme 09.12.2021
/scotch-bonnet-chilli-prasok-9-g-e247.htm
Popis

Scotch Bonnet chilli prášok 9 g

Paprička pomenovaná podľa klobúka

Nalaďte sa na poriadnu karibskú párty! Nebude v nej chýbať nič. Zažijete návykový ohňostroj pálivej chuti, ucítite omamnú kvetinovú vôňu a skvelú chuť osviežujúceho ovocia. To všetko vďaka papričke Scotch bonnet.

Táto kráska pochádza z Jamajky a bola prvou karibskou chilli papričkou, po ktorej exporte vzniká vysoký dopyt. Známa a populárna bola nielen vďaka svojej chuti a pálivosti, ale predovšetkým kvôli netradičnému menu. Na rozdiel od ostatných papričiek odrody Capsicum chinense (papriky čínskej), ktoré pochádzajú z Ameriky, totiž nezískala názov podľa miesta pôvodu. Pomenovaná bola podľa svojho podsaditého tvaru, ktorý pripomína tradičné škótske pánske klobúky (Scotch bonnet, v Škótsku tiež nazývané Tam o'Shanter hat). Niekedy ju môžete nájsť aj pod označením Bahama Mama, Jamaican Hot alebo Caribbean Red.

Prehliadka mnohých ovocných chutí v jednej papričke

Scotch bonnet je druhovo príbuzná Habanero papričkám, s ktorými je často vďaka podobnému vzhľadu nesprávne zamieňaná. Obe majú tenkú a voskovú šupku, podobnú pálivosť aj chuť (Scotch bonnet je však sladšia).

Paprička Scotch bonnet je dlhá asi 3-4 cm a zvyčajne dosahuje pálivost okolo 100 000-350 000 SHU. Hoci je len o niečo menej pálivá než Habanero, jej pálivosť je stále dosť výrazná. Nebola by to však správna chilli paprička, aby vás po spaľujúcom žiare neodmenila jedinečnou chuťou. Scotch bonnet vyniká kvetinovou vôňou a plnými sladkými ovocnými tónmi čerešní, jabĺk, marhúľ a paradajok. Práve pre svoju ovocnú chuť sa stala tak obľúbenou po celom svete. Dnes sa pestuje v Karibiku, v Guyane, na Maldivách a v Ugande.

V priebehu zrenia sa jej farba mení zo zelenej po žltú alebo šarlátovo červenú. Niektoré variety tejto papričky môžu dozrieť do oranžovej, tmavo žltej alebo dokonca čokoládovo hnedej farby.

Ako variť so Scotch bonnet?

Ideálne sa hodí do rôznych studených i teplých omáčok a je nenahraditeľnou ingredienciou  svetových kuchýň. Najznámejšia je pre svoju charakteristickú chuť v Jamajskom pokrme nazývanom "Jerk Chick" a "Jerk Pork", čo je grilované kuracie alebo bravčové mäso v bohato korenenej sladko-pálivej marináde.

 

/product-action/increment-product-view-count?productId=247

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 48 hod.

50 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu