
Postup
1 Najprv si pripravte zálievku. Olej zmiešajte so šťavou z pomaranča, štipkou soli a potom dajte do chladničky.
2 Ďalej si pripravte mäso. Očistené mäso dôkladne osoľte, okoreňte a dajte do misy. Pridajte olivový olej a čili prášok Birds Eye. Mäso potrite olejom s čili práškom a dajte prikryté do chladničky na 1 hodinu marinovať.
3 Marinované mäso dajte opiecť sprudka na panvicu alebo na gril. Z každej strany opekajte približne 3 minúty (záleží na tom, aký máte veľký kúsok mäsa). Pečené mäso si dajte do misy, prikryte pokrievkou a nechajte oddychovať.
4 Potom si hneď na rozpálenej panvici alebo na grile opečte prosciutto. Stačí z jednej strany a zhruba 30 s.
5 Nakoniec si pripravte šalát. Cherry paradajky si rozpoľte, pomaranč olúpte a papriku nakrájajte na kocky. Vlašské orechy zľahka nasekajte. Mix šalátov zmiešajte s pripravenými paradajkami, paprikou, pomarančom a vlašskými orechmi.
6 Pri servírovaní si kuracie mäso nakrájajte na tenké plátky, prosciutto nakrájajte na kúsky, šalát zalejte trochou zálievky a na šalát nastrúhajte hoblinky parmezánu. Všetko ešte môžete posypať čili práškom Birds Eye.
- Použité chilli
- 5 g Birds eye čilli prášok
- Ingrediencie
- 0,5 g kuracieho mäsa
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 štipka soli a korenia
- 250 g cherry paradajok
- 2 ks pomaranče
- 2 ks červenej papriky
- 90 g prosciutto
- 100 g vlašských orechov
- 200 g mix listov šalátov
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 šťava z pomaranča
- 1 štipka soli
- Počet porcií 2
- Čas prípravy 30 min
- Čas varenia 60 min