Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +420 702 708 980      d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Celé papričky

Celé sušené papričky nám umožňujú dodávať čili zákazníkom po celý rok. Sušenie je jedna z najstarších konzervačných metód. Sušené čili papričky sú zvyčajne bez škodlivých patogénov a je u nich ľahké dlhodobé skladovanie. Majú veľmi široké použitie. Do rôznych jedál, omáčok salsy, alebo čisto ako korenie.

"S17" Teja chilli celé sušené 30 g

"S17" Teja chilli celé sušené 30 g

Papričky S17 Teja patria v Indii medzi najštipľavejšie. A čo sa týka prípravy miestneho karí, tak aj k tým najobľúbenejším. Za týmto pomerne technickým názvom sa skrýva skupina kultivarov Guntur čili, ktorá zahŕňa papričky podobnej chuti a pálivosti. V kuchyni oceníte celé sušené plody S17 Teja najmä pri príprave autentických indických, thajských, čínskych a amerických jedál.

Pálivosť
  • 3
SHU jednotky 100 000
Složení S17 Teja chilli papričky 100 %
Krajiny pôvodu Indie
Cena za 1 ks s DPH 1,69 €
Skladom Expedujeme 15.06.2021
/s17-teja-chilli-cele-susene-30-g-e185.htm
Popis

"S17" Teja chilli celé sušené 30 g

Naozaj pálivé papričky z Indie

Indická pálivá smršť, bez ktorej sa nezaobíde žiadne správne karí. Alebo akékoľvek tunajšie tradičné jedlo. V Indii totiž patrí toto čili medzi najštipľavejšie a vo svete k tomu najvyhľadávanejšiemu.

S17 Teja odrody Capsicum annuum (papriky ročnej) sú tenké papričky dlhé 5-12 cm, ktorých pálivosť sa pohybuje okolo 50 000-100 000 SHU. Majú silne ostrú pikantnú chuť. Hoci sú najčastejšie spájané s Indiou, ktorá je v súčasnosti ich najväčším producentom, ich pôvod sa pripisuje Južnej Amerike, kde boli prvýkrát asi v 15. storočí predstavené.

Ako sa pestuje kvalitné čili?

S17 spadajú do skupiny kultivarov indických papričiek Guntur čili (nazvanej podľa rovnomenného regiónu v provincii Andhra Pradesh, kde sa pestujú),ktorá zahŕňa viac kultivarov červených papričiek podobne výraznej chuti i pálivosti (napríklad S4 Guntur sannam, 273 čili a ďalšie).

India je celosvetovo najväčším producentom čili papričiek a zo spomenutej provincie Andhra Pradesh, kde sa pestujú aj Teja papričky, pochádza takmer polovica celkovej indickej produkcie. Pestovaniu papričiek tú venujú náležitú pozornosť a starostlivosť. Pred asi 40 rokmi dokonca neďaleko Guntur vznikla Regionálne výskumná stanica zaoberajúca sa kultiváciou čili papričiek. Niet preto divu, že indické papričky sú vo svete tak obľúbené a vyhľadávané.

Odhaľte tajomstvo najlepšieho indického kari

Papričky Teja sú nepostrádateľnou súčasťou mnohých indických, thajských, čínskych aj amerických jedál, ale ich výrazná chuť a intenzívna pálivosť je obľúbená úplne po celom svete. Okrem karí a rôznych ázijských mäsových a zeleninových panvíc si ich chuť určite zamilujete v polievkach alebo dusených mäsových pokrmoch. Do kuracieho karí potom odporúčame pridať kokosové mlieko a mak. Teja papričky tieto ingrediencie krásne zvýraznia a skvele doplnia svojou pálivosťou.

Celé sušené papričky Teja je pre ich ďalšie spracovanie a zvýraznenie chuti najlepšie krátko orestovať na mierne zahriatej panvici (cca 20-30 sekúnd) a rehydratovať namočením do horúcej vody asi na 20 minút. Takto upravené ich môžete ľahko roztlačiť alebo rozmixovať a použiť ako základ pre pálivej omáčky, pyré, salsy a pod.

/product-action/increment-product-view-count?productId=185

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 24 hod.

50 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu