Postup
1 Príprava cesta na tortu: Cez jemné sitko presejte hladkú múku, kakao, soľ a sódu. Všetko premiešajte. Neskôr sa zmes bude pridávať do cesta.
2 Do misy od robota si dajte maslo izbovej teploty a nechajte ho zhruba 5 minút šľahať. Akonáhle je maslo našľahané, pridávajte postupne celé vajcia izbovej teploty a nechajte ich do masla zašľahať
3 Do našľahanej zmesi pridajte cukor, cmar a červené farbivo. Všetko nechajte robotom znovu dôkladne premiešať.
4 Potom do zmesi pridajte preosiatu suchú zmes, nechajte robotom dôkladne premiešať a nakoniec pridajte jablčný ocot. Všetko znovu robotom premiešajte.
5 Hotové cesto nalejte do maslom potretej a múkou vysypanej formy na pečenie s priemerom 20 cm a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 ° C a pečte 1 hodinu. Pred koncom pečenia skontrolujte pomocou špajdle, či je korpus všade upečený.
6 Hotový korpus dajte vychladnúť. Akonáhle je torta vychladnutá, zrežte vršok a tým ho krásne zarovnanáte. Celú tortu si potom rozdeľte pomocou tortovej struny na 4 väčšie kusy a tie potom rozdeľte na polovicu. Budete mať tak 8 poschodí torty. Odrezanú vrchnú časť torty nadrobte na kúsky, ktoré nechajte uschnúť. Nakoniec sa použijú na zdobenie torty.
7 Príprava krému: V mise robota si do nadýchanej peny vyšľahajte maslo izbovej teploty s cukrom. Trvá to približne 10 minút. Keď bude maslo s cukrom našľahané, začnite po lyžiciach pridávať mascarpone a syr Philadelfia.
8 Potom, čo bude všetko premiešané a nadýchané, pridajte na záver vanilkový extrakt a nechajte ešte chvíľu premiešať.
9 Finalizácia: Vrchnú časť spodného poschodia potrite džemom jahoda s malinou chilli Scotch Bonnet. Položte ďalšie poschodie torty a to potrite väčšou vrstvou krému. Položte ďalšie poschodie, ktoré znovu potrite džemom. Takto pokračujte, kým nebudete mať navrstvenú celú tortu.
10 Tortu potom celú potrite krémom a vrch torty po obvode ozdobte zdobiacou špičkou. Maliny sušené mrazom si rozmixujte do jemného prášku a približne ¼ prášku zmiešajte s nadrobeným suchým korpusom. Vďaka tomu sa ešte viac sfarbí do červena.
11 Posýpkou z korpusu posypte vršok torty. Trochu malinového prášku si naberte na lyžičku a sfúknutím ho nanášajte na boky torty. V kreativite sa medze nekladú :-) Hotovú tortu dajte potom aspoň na dve hodiny do chladničky stuhnúť.
- Použité čili
- Chilli džem Jahoda s malinou Scotch Bonnet
- Cesto
- 400 g hladkej múky
- 20 g prírodného kakaa
- štvrť lyžičky soli
- 1 lyžička sódy
- 170 g masla
- 4 vajcia
- 200 g cukru
- 10 g červeného farbiva
- 350 ml cmaru
- 1 lyžica jablčného octu
- Krém
- 250 g masla
- 2 lyžice cukor múčka
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- 250 g mascarpone
- 250 g syra Philadelphia
- Kompletizácia
- 10 g malín sušených mrazom
- hrsť rozdrobeného korpusu
- Počet porcií 8
- Čas prípravy 60 min
- Čas varenia 30 min