
Postup
1 Vnútro avokáda si dajte do misky a za pomocou vidličky ho roztlačte na kašu. Pridajte nadrobno pokrájanú červenú cibuľu, šťavu z limetky, hrsť nasekaného koriandru, nakrájanú paradajku, nadrobno nakrájanú Jalapeños papričku, soľ, korenie a všetko dôkladne zmiešajte. Do guacamole pridajte kôstku z avokáda, zmes vám tak nezhnedne. Dajte do chladničky vychladnúť.
2 Kuracie mäso si rozdeľte na väčšie kúsky a v mise ich zmiešajte s olejom, práškom čili Chipolte, prelisovaným cesnakom, rímskou rascou, soľou a korením. Mäso nechajte 10 minút marinovať. Potom plátky mäsa na sucho osmažte na panvici z každej strany. Mäso potom nakrájajte na malé kocky.
3 Na panvici po kuracom mäse orestujte červenú a žltú papriku s červenou cibuľou. Stačí krátko, len aby paprika s cibuľou zmäkla. Zeleninu potom zmiešajte s kúskami kuracieho mäsa.
4 Na jednu polovicu kukuričnej tortilly dajte zeleninovú zmes s kuracím mäsom, posypte čedar syrom a dajte na niekoľko minút opiecť na panvici z každej strany. Hotovú tortillu rozkrojte na tri trojuholníky a podávajte s guacamole
- Použité chilli
- 1 lyžička Chipotle prášok
- Ingredience
- 2 ks avokáda
- 2 ks červená cibuľa
- 1 štipka šťavy z limetky
- 1 hrsť koriandru
- 1 ks jalapenos papričky
- 1 ks paradajka
- 2 štipka soli
- 2 štipka čierneho korenia
- 400 g kuracích pŕs
- 40 ml oleja
- 1 strúčik cesnaku
- 1 štipka rímskej rasce
- 1 ks kukuričnej tortilly
- 1 ks červenej papriky
- 1 ks žltá paprika
- 200 g syr čedar
- Počet porcií 1
- Čas prípravy 20 min
- Čas varenia 30 min