
Postup
1 Cibuľu a cesnak pokrájame nadrobno. Do kastróla nalejeme trochu oleja a oboje na ňom orestujeme doružova. Pridáme mleté mäso s rímskou rascou a vareškou ho oddeľujeme od seba a opekáme. Keď sa vyparí všetká pustená šťava, okoreníme mäso paprikou a ešte chvíľku opekáme.
2 Zalejeme vývarom, premiešame, prikryjeme pokrievkou a 25 minút povaríme. Potom pridáme paradajky a na kúsky pokrájanú papriku, dochutíme soľou, oreganom a čili. Varíme ešte tak 5 minút. Pridáme fazuľu a kocku horkej čokolády a varíme ďalšie 2 minúty. Premiešame a servírujeme. Na tanieroch ozdobíme koriandrom.
3 Medzitým si pripravíme syrové chipsy. Syr nastrúhame na jemnom strúhadle a navrstvíme ho na papier na pečenie do súvislej placky. Vložíme do rúry a pečieme pri 190 stupňov celzia dozlatova. Upečený syr necháme vychladnúť a nalámeme na kusy.
- Použité chilli
- 1 lyžička Scotch Bonnet prášku
- Ingrediencie
- 400 g mletého hovädzieho mäsa
- 400 g drvených paradajok v plechovke
- 250 g uvarených červených fazúľ
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ks cibuľa
- 0,5 l hovädzieho vývaru
- 1 ks červenej papriky
- 1 lyžica údenej papriky
- 1 kostička horkej čokolády
- 1 lyžička oregana
- 1 lyžička rímskej rasce
- 1 štipka soli
- 1 lyžička oleja
- 1 štipka koriandru
- 100 g čedaru
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 30 min
- Čas varenia 45 min