Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +421 233 221 033  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Plnené paradajky

Plnené paradajky

Postup

1 Bulgur zalejete 200 ml horúcej vody, pridajte trošku soli a nechajte odstáť. Paradajky umyte a odrežte vršky. Pomocou lyžičky vydlabte dužinu a tú vložte na plech, kde budete paradajky piecť. V mise zmiešajte mleté mäso, najemno nakrájanú cibuľku, nasekanú petržlenovú vňať, lyžicu hrubozrnnej horčice s chilli Scorpion Moruga a lyžicu Red Jalapeño chilli mash. Všetko dôkladne premiešajte. Do zmesi pridajte parmezán, hotový bulgur, soľ, čierne korenie a znovu dôkladne premiešajte. Hotovou zmesou naplnte všetky paradajky, dajte na ne odrezané vršky a vložte do rúry.. Paradajky pečte na 180 °C minimálne 1,5 hodiny. Môžete ich piecť aj dlhšie, chuť bude výraznejšia. Pokiaľ chcete paradajky piecť dlhšie, pečte ich na nižšej teplote cca 160 °C. Hotové paradajky podávajte ihneď po upečení. Dajú se servírovať ako predkrm, alebo ako hlavný chod. Bylinkovú bagetu si pripravíte jednoducho tak, že ju nakrájate na plátky a zapečiete v hriankovači, alebo na panvici. Na ešte horúce bagety položíte kúsok masla a posypete zmesou nasekaných byliniek. Ešte osolíte a môžete ihneď servírovať s paradajkami.
  • Použité chilli
  • 1 lyžica hrubozrnnej hořčice s chilli Scorpion Moruga
  • lyžica Red Jalapeño chilli mash
  • Ingrediencie
  • 16 veľkých paradajok
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 100 g bulguru
  • cibuľa
  • hrsť nasekanej petržlenovej vňate
  • 60 g syra Parmareggio reggiano
  • soľ, čierne korenie
  • Na bagetku
  • 2 bagety
  • maslo
  • soľ
  • nasekané bylinky (tymián, oregano, pažítka)
  • Počet porcií 4
  • Čas prípravy 30 min
  • Čas varenia 90 min

RÝCHLA DOPRAVA

Odosíláme do 24h.

200 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 50 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu