Postup
1 Bulgur zalejete 200 ml horúcej vody, pridajte trošku soli a nechajte odstáť.
Paradajky umyte a odrežte vršky. Pomocou lyžičky vydlabte dužinu a tú vložte na plech, kde budete paradajky piecť.
V mise zmiešajte mleté mäso, najemno nakrájanú cibuľku, nasekanú petržlenovú vňať, lyžicu hrubozrnnej horčice s chilli Scorpion Moruga a lyžicu Red Jalapeño chilli mash. Všetko dôkladne premiešajte. Do zmesi pridajte parmezán, hotový bulgur, soľ, čierne korenie a znovu dôkladne premiešajte.
Hotovou zmesou naplnte všetky paradajky, dajte na ne odrezané vršky a vložte do rúry..
Paradajky pečte na 180 °C minimálne 1,5 hodiny. Môžete ich piecť aj dlhšie, chuť bude výraznejšia. Pokiaľ chcete paradajky piecť dlhšie, pečte ich na nižšej teplote cca 160 °C.
Hotové paradajky podávajte ihneď po upečení. Dajú se servírovať ako predkrm, alebo ako hlavný chod. Bylinkovú bagetu si pripravíte jednoducho tak, že ju nakrájate na plátky a zapečiete v hriankovači, alebo na panvici. Na ešte horúce bagety položíte kúsok masla a posypete zmesou nasekaných byliniek. Ešte osolíte a môžete ihneď servírovať s paradajkami.
- Použité chilli
- 1 lyžica hrubozrnnej hořčice s chilli Scorpion Moruga
- lyžica Red Jalapeño chilli mash
- Ingrediencie
- 16 veľkých paradajok
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 100 g bulguru
- cibuľa
- hrsť nasekanej petržlenovej vňate
- 60 g syra Parmareggio reggiano
- soľ, čierne korenie
- Na bagetku
- 2 bagety
- maslo
- soľ
- nasekané bylinky (tymián, oregano, pažítka)
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 30 min
- Čas varenia 90 min