Postup
1 Bagety si rozdeľte na dve polovice a vydlabte vnútro bagety, aby vám zostala len kôrka. Do misy si dajte nadrobno nakrájanú šalotku, kocky syra mozzarella, strúhaný cheddar, tvarohový syr, korenie, tymián a všetko dôkladne premiešajte.
2 Do jednej z polovíc vydlabanej bagety dajte plátky slaniny a syrovú zmes. Na syrovú zmes naskladajte nakladané Jalapeños papričky a priklopte druhou polovicou bagety. Bagetu si nakrájajte na pásiky a potom ju preložte na alobal. Bagetu pomažte rozpusteným maslom, ktoré zmiešate s čili Trinidad Scorpion Moruga, zabaľte do alobalu a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a pečte 20 minút.
3 Po upečení bagetu servírujte ihneď, kým je teplá a syr sa krásne ťahá. Bagetu si ešte môžete potrieť kyslou smotanou a servírovať s Jalapeños papričkami z nálevu.
- Použité chilli
- 2 lyžičky Trinidad Scorpion Moruga prášok
- 1 pohár nakrájené jalapeños papričky v nálevu
- Ingrediencie
- 2 ks šalotky
- 150 g syra mozzarella
- 150 g syru cheddar
- 200 g tvarohového syra
- 1 štipka čierneho korenia
- 1 štipka tymiánu
- 150 g slaniny
- 50 g rozpustené maslo
- Počet porcií 2
- Čas prípravy 20 min
- Čas varenia 20 min