Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +420 702 708 980  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Pikantné tekvicové latté

Pikantné tekvicové latté

Postup

1 Na pikantné tekvicové latté je treba si najskôr pripraviť tekvicové pyré. Očistite si tekvicu a nakrájanú na kocky ju dajte na pekáč, pokvapkajte olejom a dajte piecť na 190°C približne 30 minút, pokiaľ nebude tekvica mäkká. Upečenú tekvicu rozmixujte tyčovým mixérom do hladka. Pokiaľ máte pocit, že sú v pyré malé hrudky, ešte pyré prepasírujte cez cedník. Takto hotové tekvicové pyré môžete skladovať v chladničke niekoľko dní. Môže sa vám hodiť napríklad k výrobe tekvicových nokov. Potom si nachystajte zmes korenia na tekvicové latté. To korenie, které máte ešte v celku, rozdrvte v mažiari, alebo rozmixujte v mixéri. Potom si v miske zmiešajte všetky druhy korení s chilli práškom Pasilla. Zmes korenia dajte do dobre tesniaceho pohára, v ktorom vám vydrží niekoľko mesiacov. Na pikantné tekvicové latté si pripravte v kávovare jedno espresso a našľahajte si mlieko pomocou parnej trysky. Poprípade si mlieko zahrejte a našľahajte pomocou šľahača na mlieko. Nachystajte si väčší pohár, dajte do neho lyžicu tekvicového pyré, lyžicu javorového sirupu, pridajte zmes korenia, vanilkový extrakt a espresso. Všetko dôkladne premiešajte. Pohár dolejte našľahaným mliekom. Pikantné tekvicové latté môžete ešte ozdobiť šľahačkou v spreji a nastrúhanou horkou čokoládou s chilli Naga Bhut Jolokia.
  • Použité chilli
  • 1 lyžička chilli prášku Pasilla
  • horká čokoláda s chilli Naga Bhut Jolokia
  • Ingrediencie
  • lyžica tekvicového pyré
  • lyžica javorového sirupu
  • ½ lyžičky zmesy korenia na tekvicové latté
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • espresso
  • našľahané mlieko
  • Zmes korení na tekvicové latté
  • 3 lyžičky škorice
  • 2 lyžičky mletého zázvoru
  • 1 lyžička mletého muškátového orieška
  • 1 lyžička mletého klinčeka
  • 1 lyžička mletého nového korenia
  • Tekvicové pyré
  • ½ tekvice Hokaido
  • lyžica oleja
  • Na ozdobu
  • šľahačka v spreji
  • celá škorica
  • Počet porcií 1
  • Čas prípravy 30 min
  • Čas varenia 30 min

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 48 hod.

100 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu