
Postup
1 Na pikantné tekvicové latté je treba si najskôr pripraviť tekvicové pyré.
Očistite si tekvicu a nakrájanú na kocky ju dajte na pekáč, pokvapkajte olejom a dajte piecť na 190°C približne 30 minút, pokiaľ nebude tekvica mäkká. Upečenú tekvicu rozmixujte tyčovým mixérom do hladka. Pokiaľ máte pocit, že sú v pyré malé hrudky, ešte pyré prepasírujte cez cedník. Takto hotové tekvicové pyré môžete skladovať v chladničke niekoľko dní. Môže sa vám hodiť napríklad k výrobe tekvicových nokov.
Potom si nachystajte zmes korenia na tekvicové latté. To korenie, které máte ešte v celku, rozdrvte v mažiari, alebo rozmixujte v mixéri. Potom si v miske zmiešajte všetky druhy korení s chilli práškom Pasilla. Zmes korenia dajte do dobre tesniaceho pohára, v ktorom vám vydrží niekoľko mesiacov.
Na pikantné tekvicové latté si pripravte v kávovare jedno espresso a našľahajte si mlieko pomocou parnej trysky. Poprípade si mlieko zahrejte a našľahajte pomocou šľahača na mlieko. Nachystajte si väčší pohár, dajte do neho lyžicu tekvicového pyré, lyžicu javorového sirupu, pridajte zmes korenia, vanilkový extrakt a espresso. Všetko dôkladne premiešajte. Pohár dolejte našľahaným mliekom.
Pikantné tekvicové latté môžete ešte ozdobiť šľahačkou v spreji a nastrúhanou horkou čokoládou s chilli Naga Bhut Jolokia.
- Použité chilli
- 1 lyžička chilli prášku Pasilla
- horká čokoláda s chilli Naga Bhut Jolokia
- Ingrediencie
- lyžica tekvicového pyré
- lyžica javorového sirupu
- ½ lyžičky zmesy korenia na tekvicové latté
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
- espresso
- našľahané mlieko
- Zmes korení na tekvicové latté
- 3 lyžičky škorice
- 2 lyžičky mletého zázvoru
- 1 lyžička mletého muškátového orieška
- 1 lyžička mletého klinčeka
- 1 lyžička mletého nového korenia
- Tekvicové pyré
- ½ tekvice Hokaido
- lyžica oleja
- Na ozdobu
- šľahačka v spreji
- celá škorica
- Počet porcií 1
- Čas prípravy 30 min
- Čas varenia 30 min