
Postup
1 Cibuľu nakrájame na veľmi maličké kúsky a necháme osmažiť na troške oleja dozlatista. Potom ju pridáme k mäsu. Osolíme, posypeme strúhankou a pridáme vajcia. Všetko dôkladne premiešame. Zmes rozdelíme na 8 dielov a vytvoríme väčšie gule.
2 Cibuľu nakrájame na prúžky, cesnak rozdrvíme plochou noža a posekáme. Do zapekacej misky nalejeme trošku oleja a zasypeme cibuľou a cesnakom. Papriky umyjeme a nakrájame tiež na prúžky. Navrstvíme ich na cibuľu. Paradajkové pyré zmiešame s tymianom, trochou čili prášku Bird 's eye, soľou a poldeci vody. Omáčkou zalejeme papriky a navrch rozložíme mäsové gule.
3 Vložíme do rúry vyhriatej na 180 st. celzia a pečieme cca 35 minút. Tortilla placky rozkrájame na trojuholníčky a na sucho z oboch strán opečieme na suchej panvici.
- Použité chilli
- 1 lyžica Bird's eye prášok
- Ingrediencie
- 600 g mletého hovädzieho mäsa
- 5 lyžíc strúhanky
- 1 ks malej cibule
- 1 ks vajce
- 1 štipka soli
- 1 lyžička oleja
- papriková zmes
- 600 g paradajkového pyré
- 2 ks červených paprík
- 2 ks zelených paprík
- 2 ks žltej papriky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ks cibuľa
- 1 štipka tymiánu
- 1 štipka soli
- 1 lyžica oleja
- 4 ks placky tortilla
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 20 min
- Čas varenia 30 min