Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +420 702 708 980  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Pikantné krevety

Pikantné krevety

Postup

1 Vo veľkej panvici (najlepšie VOK), si rozpáľte olivový olej a nechajte na ňom zosklovatieť cibuľu. Potom pridajte na menšie kocky nakrájanú papriku a znovu všetko orestujte zhruba 5 minút. Potom pridajte prelisovaný cesnak a len krátko ho restujte, aby sa v jedle rozvoňal. Pridajte ryžu, ktorú nepreplachujte a nechajte ju v panvici restovať. Všetko nakoniec zalejte paradajkovou omáčkou s teplou vodou.
2 Zmes osoľte, okoreňte a pridajte lyžicu čili vločiek Birds eye. Panvicu priklopte pokrievkou a nechajte všetko variť, kým nebude ryža mäkká. Môže to trvať zhruba 30 minút. V prípade potreby môžete naliať ešte trochu vody.
3 Ku koncu varenia pridajte krevety a nechajte ich v zmesi ešte zhruba 10 minút variť.
4 Pri servírovaní pokvapkajte šťavou z limetky a posypte nastrúhaným čedar syrom.
  • Použité čili
  • 1 lyžica Birds eye chilli vločiek
  • Ingrediencie
  • 3 lyžica olivového oleja
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • 2 ks žltej papriky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 g dlhozrnnej ryže
  • 800 g paradajkovej omáčky
  • 200 ml vody
  • 1 štipka soli
  • 1 štipka čierneho korenia
  • 250 g kreviet (bez panciera a varené)
  • 1 hrsť nasekaného koriandru
  • ½ štava z limetky
  • 1 hrsť čedar syra na posypanie
  • Počet porcií 2
  • Čas prípravy 20 min
  • Čas varenia 45 min

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 48 hod.

100 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu