
Postup
1 Vo veľkej panvici (najlepšie VOK), si rozpáľte olivový olej a nechajte na ňom zosklovatieť cibuľu. Potom pridajte na menšie kocky nakrájanú papriku a znovu všetko orestujte zhruba 5 minút. Potom pridajte prelisovaný cesnak a len krátko ho restujte, aby sa v jedle rozvoňal. Pridajte ryžu, ktorú nepreplachujte a nechajte ju v panvici restovať. Všetko nakoniec zalejte paradajkovou omáčkou s teplou vodou.
2 Zmes osoľte, okoreňte a pridajte lyžicu čili vločiek Birds eye. Panvicu priklopte pokrievkou a nechajte všetko variť, kým nebude ryža mäkká. Môže to trvať zhruba 30 minút. V prípade potreby môžete naliať ešte trochu vody.
3 Ku koncu varenia pridajte krevety a nechajte ich v zmesi ešte zhruba 10 minút variť.
4 Pri servírovaní pokvapkajte šťavou z limetky a posypte nastrúhaným čedar syrom.
- Použité čili
- 1 lyžica Birds eye chilli vločiek
- Ingrediencie
- 3 lyžica olivového oleja
- 1 ks väčšia cibuľa
- 2 ks žltej papriky
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 g dlhozrnnej ryže
- 800 g paradajkovej omáčky
- 200 ml vody
- 1 štipka soli
- 1 štipka čierneho korenia
- 250 g kreviet (bez panciera a varené)
- 1 hrsť nasekaného koriandru
- ½ štava z limetky
- 1 hrsť čedar syra na posypanie
- Počet porcií 2
- Čas prípravy 20 min
- Čas varenia 45 min