Postup
1 Začneme tým, že si pripravíme všetky ingrediencie, pretože samotné varenie bude veľmi rýchle. Jednoducho si nadrobno nakrájame cibuľu, cesnak ošúpeme, roztlačíme plochou noža a rozsekáme.
2 Lahôdkovú cibuľku a mrkvu umyjeme, olúpeme a nakrájame na kolieska. Paradajky nakrojíme, sparíme vriacou vodou a olúpeme. Nakrájame ich na kúsky. Ak sú viac šťavnaté, odstránime im semienka. Mäso umyjeme a utrieme vlhkým obrúskom a nakrájame na kocky. Karfiol umyjeme a rozoberieme na ružičky. Zázvor olúpeme a nakrájame na drobné kúsky.
3 Keď máme všetko nachystané, prepláchneme ryžu, dolejeme jeden a pol násobkom čistej vody, osolíme a uvaríme domäkka. Najskôr varíme na silnejšej teplote a keď sa začne ryža variť, teplotu zmiernime. Varenie bude trvať cca 12 minút.
4 Vo väčšej panvici rozohrejeme trochu oleja a dosklovita na ňom orestujeme cibuľu. Pridáme cesnak a po chvíľke rímsku rascu a zázvor. Pridáme mrkvu, karfiol a restujeme. Okoreníme karí korením, pridáme mäso. Chvíľku opekáme a zalejeme troškou vývaru a kokosovým mliekom. Privedieme k varu.
5 Pridáme špenát, lahôdkovú cibuľku, paradajky a dusíme. Okoreníme čili granulami Aleppo, soľou a troškou citrónovej šťavy. Ešte chvíľu podusíme, až sa chute pekne prepoja a omáčka trošičku zhustne.
- Použité chilli
- 1 lyžica Aleppo granule
- Ingrediencie
- 500 g morčacích rezňov
- 500 ml kokosového mlieka
- 1/2 ks karfiolu
- 130 g mrazeného špenátu
- 100 ml hovädzieho vývaru
- 6 ks paradajok
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice karí korenia
- 1 ks cibuľa
- 1 ks lahôdkovej cibuľky
- 1 ks mrkvy
- 1 lyžička strúhaného zázvoru
- 1 lyžička rímskej rasce
- 1 štipka limetkovej šťavy
- 1 štipka soli
- 1 štipka sezamového oleja
- 1 hrnček jasmínovej ryže
- 1 štipka čerstvého koriandra
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 30 min
- Čas varenia 20 min