
Postup
1 Vo väčšom hrnci so silným dnom si rozpáľte olivový olej a nechajte na ňom speniť nadrobno nakrájanú cibuľku. Potom pridajte na kocky nakrájanú papriku a nechajte ju ľahko zmäknúť. Osoľte a ešte chvíľu restujte, aby sa odparilo čo najväčšie množstvo vody zo zeleniny.
2 K cibuli a paprike pridajte mleté hovädzie mäso a sprudka ho orestujte. Pridajte hrubozrnnú horčicu, sójovú omáčku, paradajkové pyré, čili Masch Red Tabasco, korenie a všetko premiešajte
3 Zmes nechajte približne 2-3 hodiny prebublávať v odkrytom hrnci na strednom stupni, aby sa zmes zredukovala a odparilo sa čo najväčšie množstvo vody. Vznikne vám tak hustá chuťovo bohatá zmes na hrianky.
Nakoniec k zmesi pridajte hrsť nasekaného koriandra a prelisovaný cesnak. V prípade potreby môžete ešte dochutiť soľou korením a ochutiť s čili Masch.
4 Premiešajte a ešte horúce dajte do sterilizovaných zaváracích pohárov. Poháre uzavrite a otočte viečkom dole. Teplom sa viečko zatiahne a zmes vám takto v pohári vydrží aj dva roky.
Servírujte na topinke potretej cesnakom. Posypte strúhaným čedarom a dozdobte papričkami jalapenos. Hrianky tiež môžete zapiecť v rúre približne 1 minútu na funkcii gril pri teplote 200 ° C. Syr sa na topinke krásne rozpustí.
Ingredience
- Použité čili
- 4 lyžice Red Tabasco chilli mash
- Ingrediencie
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 cibule
- 3 červené papriky
- 800 g mletého hovädzieho mäsa
- 150 g hrubozrnnej horčice
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 5 strúčikov cesnaku
- 750 g kvalitného paradajkového pretlaku
- soľ
- korenie
- hrsť nasekaného koriandru
- plátky chleba
- cesnak na potretie hrianky
- strúhaný čedar
- nakladané Jalapeños papričky