Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +421 233 056  772  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Pikantná zmes na hrianky

Pikantná zmes na hrianky

Postup

1 Vo väčšom hrnci so silným dnom si rozpáľte olivový olej a nechajte na ňom speniť nadrobno nakrájanú cibuľku. Potom pridajte na kocky nakrájanú papriku a nechajte ju ľahko zmäknúť. Osoľte a ešte chvíľu restujte, aby sa odparilo čo najväčšie množstvo vody zo zeleniny.
2 K cibuli a paprike pridajte mleté hovädzie mäso a sprudka ho orestujte. Pridajte hrubozrnnú horčicu, sójovú omáčku, paradajkové pyré, čili Masch Red Tabasco, korenie a všetko premiešajte
3 Zmes nechajte približne 2-3 hodiny prebublávať v odkrytom hrnci na strednom stupni, aby sa zmes zredukovala a odparilo sa čo najväčšie množstvo vody. Vznikne vám tak hustá chuťovo bohatá zmes na hrianky. Nakoniec k zmesi pridajte hrsť nasekaného koriandra a prelisovaný cesnak. V prípade potreby môžete ešte dochutiť soľou korením a ochutiť s čili Masch.
4 Premiešajte a ešte horúce dajte do sterilizovaných zaváracích pohárov. Poháre uzavrite a otočte viečkom dole. Teplom sa viečko zatiahne a zmes vám takto v pohári vydrží aj dva roky. Servírujte na topinke potretej cesnakom. Posypte strúhaným čedarom a dozdobte papričkami jalapenos. Hrianky tiež môžete zapiecť v rúre približne 1 minútu na funkcii gril pri teplote 200 ° C. Syr sa na topinke krásne rozpustí.

Ingredience

  • Použité čili
  • 4 lyžice Red Tabasco chilli mash
  • Ingrediencie
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 cibule
  • 3 červené papriky
  • 800 g mletého hovädzieho mäsa
  • 150 g hrubozrnnej horčice
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 750 g kvalitného paradajkového pretlaku
  • soľ
  • korenie
  • hrsť nasekaného koriandru
  • plátky chleba
  • cesnak na potretie hrianky
  • strúhaný čedar
  • nakladané Jalapeños papričky

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 48 hod.

50 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu