
Postup
1 V panvici si na oleji orestujte červenú cibuľku do zlatista. Akonáhle budete mať cibuľku orestovanú, pridajte prelisovaný cesnak a ešte chvíľku orestujte. Potom pridajte paradajkový pretlak, zázvor, mleté čierne korenie, sladkú papriku, čili prášok Naga Bhut Jolokia, čili med a vodu. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte zhruba 10 minút povariť.
2 Rebrá si naporcujte na menšie kúsky a dôkladne ich zo všetkých strán osoľte. Potrite ich ¾ pripravenej omáčky. Rebrá nechajte 1 hodinu marinovať v chladničke. Akonáhle sú rebrá naložené, podlejte ich vodou a plech obalte hliníkovou fóliou.
3 Dajte piecť na 4 hodiny do predhriatej rúry na 120 ° C. Po upečení zložte fóliu, rebrá pomažte zvyšnou omáčkou a dajte piecť do rúry na 250 ° C na 30 minút. Po upečení podávajte s chlebom, kyslou kapustou, uhorkou, alebo cherry paradajkami. Výpek môžete použiť ako omáčku.
- Použité chilli
- 1 lyžica Naga Bhut Jolokia prášok
- 200 ml čili medu
- Ingrediencie
- 2 kg bravčových rebier
- 1 pohár vody
- 1 štipka soli
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 ks červenej cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 190 g paradajkového pretlaku
- 1 lyžica sušeného zázvoru
- 1 lyžica mletého čierneho korenia
- 1 lyžica sladkej papriky
- 200 ml vody
- Počet porcií 2
- Čas prípravy 90 min
- Čas varenia 30 min