Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +421 233 221 033  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Pastiersky koláč

Pastiersky koláč

Postup

1 Vo veľkej panvici necháme zosklovatieť cibuľu s cesnakom a prisypeme mrkvu a červenú repu nakrájanú na malé kocky. Chvíľu opekáme. Keď začne zelenina voňať, pridáme pokrájaný stonkový zeler a po chvíľke prilejeme víno a dusíme. Pridáme mäso, vareškou roztlačíme, aby sa nám neurobili veľké hrudky. Potom pridáme 3 stonky rozmarínu, čili korenie podľa chuti, soľ a tiež paradajky a vývar. Priklopíme pokrievkou a cca 30 minút podusíme. Ochutnáme a prípadne dokoreníme.
2 2Medzitým ošúpeme zemiaky, nakrájame ich a uvaríme v osolenej vode domäkka. Potom vodu zlejeme, pridáme zmäknuté maslo a necháme rozpustiť. Prilejeme horúce mlieko a dôkladne roztlačíme. Nakoniec vmiešame 3/4 jemne nastrúhaného syra.
3 Zapekaciu misku alebo misky vytrieme olejom a na dno rozdelíme mäsovú zmes. Na ňu rozvrstvíme kašu a posypeme zvyškom syra. Navrch rozdrobíme ihličky rozmarínu. Vložíme do rúry rozpálenej na 180 stupňov celzia a pečieme dozlatista, cca 30 minút.
  • Použité chilli
  • 1 lyžica S17 čili v prášku
  • Ingrediencie
  • 800 g mletého hovädzieho mäsa
  • 400 g drvených paradajok v plechu
  • 150 ml hovädzieho vývaru
  • 100 ml bieleho vína
  • 6 ks rozmarínu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 stopky zeleru
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkvy
  • 1 ks repy
  • 1 štipka soli
  • 1 štipka oleja
  • 10 ks zemiakov
  • 200 ml mlieka
  • 50 g rozmarínu
  • 50 g parmezánu
  • Počet porcií 6
  • Čas prípravy 60 min
  • Čas varenia 30 min

RÝCHLA DOPRAVA

Odosíláme do 24h.

200 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 50 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu