Postup
1 Vo veľkej panvici necháme zosklovatieť cibuľu s cesnakom a prisypeme mrkvu a červenú repu nakrájanú na malé kocky. Chvíľu opekáme. Keď začne zelenina voňať, pridáme pokrájaný stonkový zeler a po chvíľke prilejeme víno a dusíme. Pridáme mäso, vareškou roztlačíme, aby sa nám neurobili veľké hrudky. Potom pridáme 3 stonky rozmarínu, čili korenie podľa chuti, soľ a tiež paradajky a vývar. Priklopíme pokrievkou a cca 30 minút podusíme. Ochutnáme a prípadne dokoreníme.
2 2Medzitým ošúpeme zemiaky, nakrájame ich a uvaríme v osolenej vode domäkka. Potom vodu zlejeme, pridáme zmäknuté maslo a necháme rozpustiť. Prilejeme horúce mlieko a dôkladne roztlačíme. Nakoniec vmiešame 3/4 jemne nastrúhaného syra.
3 Zapekaciu misku alebo misky vytrieme olejom a na dno rozdelíme mäsovú zmes. Na ňu rozvrstvíme kašu a posypeme zvyškom syra. Navrch rozdrobíme ihličky rozmarínu. Vložíme do rúry rozpálenej na 180 stupňov celzia a pečieme dozlatista, cca 30 minút.
- Použité chilli
- 1 lyžica S17 čili v prášku
- Ingrediencie
- 800 g mletého hovädzieho mäsa
- 400 g drvených paradajok v plechu
- 150 ml hovädzieho vývaru
- 100 ml bieleho vína
- 6 ks rozmarínu
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 stopky zeleru
- 1 ks cibule
- 1 ks mrkvy
- 1 ks repy
- 1 štipka soli
- 1 štipka oleja
- 10 ks zemiakov
- 200 ml mlieka
- 50 g rozmarínu
- 50 g parmezánu
- Počet porcií 6
- Čas prípravy 60 min
- Čas varenia 30 min