Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +420 702 708 980      d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Chilli v prášku

Čili korenie v prášku sú sušené čili papričky drvené na veľmi jemný prášok. Čili prášok má dlhú životnosť, pokiaľ sa skladuje vo vzduchotesnej nádobe mimo tepla a svetla. Má široké možnosti využitia v kuchyni a jedlu dodá pikantnú ostrosť s typickou príchuťou danej papričky.

Pasilla prášok 10 g

Pasilla prášok 10 g

Prášok z namletých mexických papričiek Pasillo, v ktorých sladkej chuti dominujú hrozienka aj tóny kakaa a bobuľovín, na prvý pohľad zaujme svojou tmavou farbou, ktorú tiež prepožičiava všetkým slaným a sladkým jedlám. Na všestranné využitie tohto čili v kuchyni prispieva aj jeho príjemne mierna pálivosť.

Pálivosť
  • 1
SHU jednotky 2 500
Složení Pasilla chilli papričky 100 %
Krajiny pôvodu Mexiko
Cena za 1 ks s DPH 1,69 €
Skladom Expedujeme 15.06.2021
/pasilla-prasok-10-g-e209.htm
Popis

Pasilla prášok 10 g

Paprička, čo vyzerá a chutí ako hrozienka

Vznikajú usušením tmavo zelených papričiek Chilaca. Slovo "Pasillo" je odvodené od španielskeho slova "pasa", čo doslova znamená "malé hrozienka". A hoci je toto čili všetko, len nie malé, vzhľadovo aj chuťovo má k hrozienkam blízko. Sušené papričky majú tmavo hnedú až čiernu farbu a zvrásnený povrch. V ich sladkej chuti možno, okrem podtónov kakaa a bobuľovín, naozaj rozpoznať tiež hrozienka. Vďaka ich tmavému sfarbeniu sa im tiež hovorí "Čile Negro" alebo "Mexican Negro".

Extra dlhé a zeleno-čierne

Majú veľmi miernu a príjemnú pálivosť okolo 1 000-2 500 SHU, čo z nich robí papričku vhodnú na každodenné varenie a pohostenie aj tých, ktorí pokrmy z čili bežne nemusia.. Pochádzajú údajne z mexického regiónu Puebla (podobne ako Poblano papričky, z ktorých po usušení vznikajú Ancho a mulati).

Plody odrody Capsicum annuum (papriky ročnej) majú tenký pretiahnutý tvar, ktorý pripomína fazuľový alebo hrachový struk. Sú dlhé asi 15-20 cm a pri zrení menia svoju farbu zo sýto zelenej v zeleno-čiernu. Toto sfarbenie je u mexických papričiek nezvyčajné, lebo vo zrelej podobe je väčšina z nich červená alebo hnedá.

Vyskúšajte Pasillo papričky na všetky mexické špeciality

V Mexiku sú spolu s Ancho a mulati papričkami súčasťou tzv. "Svätej trojice" miestnej kuchyne. Nájdete ich predovšetkým v "móle" omáčke a enchiladas, ale aj v ďalších mexických pokrmoch, ako sú burritos alebo quesadillas. Ideálne vyniknú tiež v krémových omáčkach (najmä v tých podávaných k rybám),v sekanej, dusenom hovädzom, alebo v kukuričnej polievke.

Kľúčovú úlohu hrajú Pasillo papričky v tradičnej mexickej špecialite "Taco Soup", čo je hustá polievka s hovädzím mäsom, fazuľou, čili a kukuricou, ktorá sa servíruje posypaná syrom čedar a preliata kyslou smotanou. Zajedajú sa k nej tortilla čipsy.

Pasillo papričky vás prekvapia svojou skvelou chuťou v kombinácii s kačacím mäsom, feniklom, ovocím, cesnakom, medom, jahňacím mäsom, mexickým oreganom, hubami, či morskými plodmi. Skrátka na svoje si prídu milovníci mierne pálivého čili s podmanivou chuťou v slaných i sladkých jedlách. Mletými Pasillo papričkami môžete tiež potrieť mäso pripravené na naloženie, grilovanie, alebo pečenie.

/product-action/increment-product-view-count?productId=209

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 24 hod.

50 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu