
Postup
1 Zemiaky si ošúpte a jednu polovicu zemiakov nastrúhajte na hrubo a druhú polovicu zemiakov nastrúhajte na jemno. Nastrúhané zemiaky dajte do vlhkej utierky a vytlačte z nich väčšinu tekutiny. Vylisované zemiaky si dajte do veľkej misy a pridajte k nim prelisovaný cesnak, majoránku, vajcia, smotanu, čili prášok Trinidad Scorpion Moruga, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte a potom k zmesi přidávejte postupne hladkú múku. Musí vám vzniknúť ľahko husté cesto, ktoré je stále ešte dobre mazľavé.
2 Vo väčšej panvici si nechajte rozpáliť olej a dajte doň jednu naberačku cesta a rozprestrite ho do placky. Zemiakovú placku zmažte z každej strany približne 2 - 3 minúty.
3 Hotovú placku dajte odkvapkať na obrúsok a podávajte ešte teplú.
Ingredience
- Použité čili
- 3 g čili vločiek Trinidad Scorpion Moruga
- Ingrediencie
- 1 kg zemiakov
- 8 strúčikov cesnaku
- 2 lžíce majoránky
- 2 vajcia
- 100 ml 33% smotany
- hladká múka na zahustenie
- soľ
- korenie
- 0,5 l oleja na vyprážanie