Postup
1 Najskôr si pripravte korpus. Do misy si dajte rozpustené maslo, cukor, žĺtky, mleté vlašské orechy, hrubú múku, kakao a kypriaci prášok do pečiva a vymiešajte v hutné cesto. Z bielkov vyšľahajte sneh a ten postupne vmiešajte do cesta. Hotové cesto rozprestrite na plech vyložený papierom na pečenie s rozmermi 40 x 30 cm. Plech s cestom dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a pečte ho 15 minút. Po upečení dajte korpus vychladnúť.
2 Počas chladnutia korpusu si pripravte krém a orechovú náplň. Začnite orechovou náplňou. V mise si zmiešajte mleté vlašské orechy s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom, rumom a chilli vločkami Aleppo. Potom si pripravte krém. Puding si pripravte podľa návodu. Na vychladnutý korpus rovnomerne rozotrite orechovú náplň a potom čokoládový krém. Celý dezert dajte do chladničky stuhnúť.
3 Na záver si pripravte čokoládovú polevu. Smotanu priveďte k varu a zalejte ňou na drobné kúsky nakrájanú čokoládu. Dôkladne premiešajte a vznikne vám dokonale hebká čokoládová poleva. Na stuhnutý čokoládový krém rýchlo nalejte polevu a rovnomerne ju rozotrite. Potom vložte znovu do chladničky a nechajte stuhnúť a odležať. Ideálne do druhého dňa.
- Použité chilli
- 2 lyžičky Aleppo vločiek
- Korpus
- 150 g rozpusteného masla
- 120 g kryštáľového cukru
- 4 žĺtky
- 130 g vlašských orechov
- 70 g polohrubej múky
- ½ kypriaci prášok do pečiva
- 1 vrchovatú lyžicu nepraženého kakaa
- 4 bielky
- Orechová náplň
- 300 g mletých vlašských orechov
- 3 lyžice práškového cukru
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 150 ml rumu
- Krém
- 1 sáčok čokoládového pudingu
- 400 ml mlieka
- 4 lyžice cukru
- 200 g zmäknutého masla
- Čokoládová poleva
- 200 g 33% smotany
- 200 g 70% čokolády
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 40 min
- Čas varenia 15 min