Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +420 702 708 980      d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Ochutnávková sada 9× chilli mash

-10 %
Ochutnávková sada 9× chilli mash

Sada tekutých chilli Mash v darčekovej krabičke. Ideálne ako darček pre milovníka čili papričiek.

Bohatá sada obsahuje 9 druhov chilli Mash 40 ml od mierneho Aji Amarillo, cez exotický Scotch Bonnet až po najštipľsavejšiu na svete Carolinu Reaper.

Darček, ktorý zaručene vykúzli slzy v očiach.

Bežná cena: 30,15 €
Cena za 1 ks s DPH: 26,99 €
Darček
Vypredané Expedujeme 06.08.2021 Kontaktovať predajcu
/ochutnavkova-sada-9-chilli-mash-e216.htm
Popis

Ochutnávková sada 9× chilli mash

Výber tých najpredávanejších chilli Mash z našej ponuky. Mash sú naplnené do malých 40ml fľaštičiek a zabalené v krásnej darčekovej krabičke vrátane brožúry, ktorá obsahuje popis jednotlivých odrôd a informáciu o pálivosti.

Zloženie

Carolina Reaper mash 40 ml 

Zoznámte sa s najštipľavejšou papričkou na svete. Do Guinessovej knihy rekordov bola zapísaná v roku 2013 a dosahuje pálivosť až 2 200 000 Scovilleho jednotiek (SHU).

Carolina Reaper je hybridná čili paprička druhu Capsicum chinense, ktorú v roku 2012 vypestoval Ed Currie v meste Rock Hill v južnej Karolíne pod pôvodným označením HP22B. Tento hybrid vznikol krížením papričiek Bhut Jolokia a červeného Habanera.

Trinidad Scorpion Moruga mash 40 ml

Čili papričky pochádzajúce z oblasti Moruga na ostrove Trinidad, druhu Capsicum chinense.

Chile Pepper Inštitút ju vyhlásil najštipľavejšiu papričkou na svete 13. februára 2012 na novomexickej štátnej univerzite v Las Cruces. Avšak Guinnessova kniha rekordov papričku Trinidad Moruga Scorpion za najštipľavejšiu papričku na svete nepotvrdila.

Naga Bhut Jolokia prášok mash 40 ml

Naga Jolokia je čili paprička dosahujúca pálivosť až 1 041 427 SHU. Do roku 2007 bola označená za najštipľavejšiu papričku v Guinnessovej knihe rekordov s pálivosťou 1 001 304 SHU.

Jedná sa o medzidruhového kríženca z Bangladéša a severovýchodnej Indie. Skrížením papričiek druhu chinense a frutescens. Možno ju tiež nájsť na Srí Lanke, kde je známa ako Nai Mirris (Cobra chilli).

Red Habanero mash 40 ml

Habanero paprička je odroda Capsicum chinense. Jej názov je odvodený zo španielskeho pomenovania Havany a je jednou z tých viac pálivých. Nezrelé papričky Habanero sú zelené, ale v priebehu dozrievania svoju farbu zmenia. Môžeme vidieť Habanero oranžové a červené, ale aj biele, hnedé a ružové.

Habanero dosahuje 200 000-300 000 Scovilleho jednotiek pálivosti (SHU).

Scotch Bonnet mash 40 ml

Táto kráska pochádza z Jamajky a bola prvou karibskou čili papričkou, po ktorej exporte vzniká vysoký dopyt. Známa a populárna bola nielen vďaka svojej chuti a pálivosti, ale predovšetkým kvôli netradičnému menu. Scotch Bonnet je druhovo príbuzná Habanero papričkám, s ktorými je často vďaka podobnému vzhľadu nesprávne zamieňaná. Scotch Bonnet je však sladšia.

Green Jalapeno mash 40 ml

Papričky jalapenos sú pôvodom z Mexika. Svoje meno získali podľa hlavného mesta mexického štátu Veracruz Jalapa (španielsky),ale pôvod slova je z aztéckeho Xalapa. Jedná sa pravdepodobne o najpopulárnejšiu papričku na americkom kontinente ..

Aji Amarillo mash 40 ml

Aji Amarillo je jednou z najstarších odrôd v peruánskych Andách a bola tu pestovaná už od roku 2500 pred naším letopočtom. Rastliny patria do rodu Capsicum baccatum, sú trvalé a pri vhodných podmienkach môžu vyrásť až do výšky 2 metrov. Sušené plody Aji Amarillo sú známe ako Aji Mirasol. Dosahujú dĺžku cca 10 cm a šírky 4 cm. Majú miernu pálivosť a aromatickú ovocnú chuť.

Chipotle mash 40 ml

Chipotle, alebo tiež Chilpotle je výraz pochádzajúci z jazyka nahuatl a znamená údená čili paprička. Sušená a údená paprička Jalapeño, ktorá sa používa predovšetkým v mexickej kuchyni a v kuchyniach, ktoré sú ňou inšpirované, ako je napríklad Tex-Mex. V ich chuti sa pálivosť pôvodných papričiek spája s údenou príchuťou dymu.

Orange Habanero mash 40 ml

Habanero paprička je odroda Capsicum chinense. Jej názov je odvodený zo španielskeho pomenovania Havany a je jednou z najviac pálivejších papričiek. Nezrelé papričky Habanero sú zelené, ale v priebehu dozrievania svoju farbu zmenia. Môžeme vidieť Habanera oranžové a červené, ale aj biele, hnedé a ružové.

Habanero dosahujú pálivosti 200 000-300 000 Scovilleho jednotiek(SHU).

/product-action/increment-product-view-count?productId=216

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 24 hod.

50 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu