Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +420 702 708 980      d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Chilli v prášku

Čili korenie v prášku sú sušené čili papričky drvené na veľmi jemný prášok. Čili prášok má dlhú životnosť, pokiaľ sa skladuje vo vzduchotesnej nádobe mimo tepla a svetla. Má široké možnosti využitia v kuchyni a jedlu dodá pikantnú ostrosť s typickou príchuťou danej papričky.

New Mexican prášok 10 g

New Mexican prášok 10 g

Čili papričky New Mexican alebo Anaheim sú svojou decentnou pálivosťou vhodné takmer pre celú rodinu. Sušením získavajú plody typickú sladkastú, ľahko dymovú chuť a každému jedlu dodajú bohatú červeno-hnedú farbu. New Mexican pomleté na jemný prášok využijete v kuchyni všade tam, kde chcete jedlu dodať ľahko pikantný nádych. Od mexických špecialít až po vajce na raňajky.

 

Pálivosť
  • 2
SHU jednotky 10 000
Složení New Mexican chilli papričky 100 %
Krajiny pôvodu Mexiko
Cena za 1 ks s DPH: 1,62 €
Vypredané Expedujeme 06.08.2021 Kontaktovať predajcu
/new-mexican-prasok-10-g-e211.htm
Popis

New Mexican prášok 10 g

Klasická paprika s troškou hrejivosti

Keď sa povie "rodinná" paprička, určite máme na mysli Anaheim. Jej decentná pálivosť je vhodná pre každého člena rodiny a sladkastosť dodá jedlu novú chuť a štipku pikantnosti, ktorú si pri stole všetci zamilujú. Plody sú veľké asi 15 cm a pálivosť sa pohybuje okolo 500–2 500 SHU.

Anaheim papričky patria do skupiny kultivarov pochádzajúcich z Nového Mexika, odkiaľ tiež získali svoj prívlastkový názov. Čili týchto odrôd je všeobecne menej pálivé a má veľmi blízko ku klasickej zelenej, červenej nebo bielej paprike (patria sem napríklad Poblano papričky).

U týchto kultivarov sa v kuchyni využívajú ako menej zrelé zelené plody, tak červené, plne dozreté. Práve tie sú určené k sušeniu. Vďaka sušeniu získavajú svoju typickú sladkastú,     ľahko údenú chuť a pokrmom dodávajú bohato červenú až hnedú farbu.

Príbeh jedného farmára a milovníka čili

Aj keď pochádzajú z Mexika, svoje meno dostali podľa oblasti Anaheim v Kalifornii, kam ich semienka okolo roku 1900 priviezol farmár objaviteľ a milovník čili Emilio Ortega. Do dnešnej doby sa tu vo veľkom pestujú. Niekedy sa im preto hovorí kalifornské čili alebo Magdalena.

Pre zaujímavosť dodáme, že najčastejšie nájdete Anaheim papričky v zelenej podobe naložené v konzerve. Tento spôsob uchovania zelených papričiek objavil práve Ortega, ktorý založil vlastný podnik na spracovanie čili. Dnes patrí jeho rovnomenná spoločnosť Ortega k jednému z najväčších výrobcov mexických pokrmov.

Anaheim v kuchyni

Obľúbite si ich v dusenom mäse, v polievkach a omáčkach, v zeleninových pokrmoch a tradičných mexických jedlách, ako sú tammales alebo enchiladas. Ich chuť sa skvele dopĺňa so zrelými syrmi, bravčovým, alebo hydinovým mäsom, s kukuricou, paradajkami, čiernymi fazuľami, alebo s rascou a koriandrom. A ak nedáte bez čili ani ranu, tieto papričky môžete kľudne raňajkovať. Výborné sú v kombinácii s vajcami alebo v tzv. breakfast burritos, čo sú obľúbené mexické tortily, ktoré sa jedia na raňajky. Plnené bývajú údeným mäsom, syrom, vajcami, fazuľami, salsou a zeleninou.

/product-action/increment-product-view-count?productId=211

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 24 hod.

50 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu