
Postup
1 Na panvici rozohrejte maslo ghee a ľahko na ňom orestujte nadrobno nakrájanú cibuľku. Akonáhle začne cibuľka chytať farbu, pridajte nadrobno nakrájané šampiňóny a všetko orestujte. Zmes osoľte, okorente. Odstavte z platničky a nechajte vychladnúť.
Toustový chlieb nakrájajte na malé kocky, zalejte teplým mliekom a nechajte toust nasiaknuť. Potom ho rozpučte a zmiešajte s hubovou zmesou. Pridajte chilli vločky Aleppo a nasekaný petržlen. Všetko dôkladne premiešajte. Morčacie prsia rozrežte na veľký plátok, naklepte, osoľte a okorente.
Na mäso položte plátky šunky, potrite hubovou zmesou a zrolujte. Zviažte motúzkom, vložte do pekáča, podlejte vodou a dajte piecť na 170 °C. Pečte na vnútornú teplotu rolády 70 °C, alebo cca 30 - 40 minút. Medzitým, čo sa pečie roláda, pripravte si brusnicovú omáčku.
Brusnice namočte aspoň na 10 minút do teplej vody. Potom ich zlejte, dajte do kastrólika a zalejte šťavou z pomaranča, červeným vínom a pridajte aj kôru z pomaranča. Všetko zvarte, pokiaľ sa nevyparí všetok alkohol. Potom stačí brusnice už len rozmixovať na omáčku.
Akonáhle je roláda upečená, vyberte ju z rúry. Roládu naporcujte a všetko naservírujte. Polejte brusnicovou omáčkou a pridajte pečené zemiaky.
- Použité chilli
- 1-2 lyžičky chilli vločiek Aleppo
- Ingrediencie
- 1 kg morčacích pŕs
- 1 ks červenej cibule
- 2 lyžice masla Ghee
- 8 ks šampiňónov
- soľ, čierne korenie
- hrsť hladkolistého petržlenu
- cca 8 plátkov šunky
- 3 plátky toustového chleba
- 80 ml mlieka
- Brusnicová omáčka
- 100 g brusníc (namočiť do teplej vody)
- šťava z 1 pomaranča
- 100 ml červeného vína
- soľ
- kôra z pomaranča
- Príloha
- pečené zemiaky
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 30 min
- Čas varenia 50 min