
Postup
1 Sušené papričky zbavte stopiek a nakrájajte na menšie kúsky, ktoré opražte na panvici. Potom ich vložte do nádoby a zalejte vriacou vodou. Nádobu uzavrite napríklad potravinárskou fóliou a nechajte zhruba 30 minút odležať. Papričky napučia a zväčší svoj objem
2 Medzi tým, čo sú papričky naložené vo vode, si pripravte kuracie mäso so zeleninou. Do zapekacej misy dajte naporcované kuracie prsia a pridajte na väčšie kúsky nakrájanú papriku, paradajky, cibuľu a cesnak. Osoľte, okoreňte a zalejte olivovým olejom. Premiešajte a priklopte vekom. Dajte piecť do vopred predhriatej rúry na 220 ° C a pečte 50 minút.
3 Ďalej si na rozpálenej panvici minútu opražte klinček s novým korením. Potom pridajte škoricu a rímsku rascu. Spoločne pražte ďalšiu minútu. Všetko korenie dajte do mažiara a rozdrvte na jemný prášok.
4 Nasiaknuté čili papričky preložte do mixéra a rozmixujte ich do hladkej pasty. V prípade potreby pridajte trochu vody z papričiek.
5 Akonáhle je mäso a zelenina upečená, preložte zeleninu so šťavou do mixéra a rozmixujte obdobne ako papričky do hladkej pasty. Kuracie mäso si natrhajte na vlákna.
- Použité čili
- 30 g Pasilla celé
- 30 g Mulato celé
- 30 g Ancho celé
- Ingrediencie
- 1,5 l vriacej vody
- 700 g kuracích pŕs
- 1 ks žltej papriky
- 2 ks paradajky
- 1 ks cibuľa
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 1 štipka soli
- 1 štipka čierneho korenia
- 1 lyžica klinčekov
- 1 lyžica nového korenia
- 1 lyžica škorice
- 1 lyžica mletej rímskej rasce
- 5 lyžíc olivového oleja
- 120 g hrozienok
- 20 g sezamových semienok
- 40 g 70% horkej čokolády
- 1 odmerka ryže
- 1 hrsť koriandra
- 1 ks avokáda
- 1 ks limetky
- 1 hrsť varených červených fazúl
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 80 min
- Čas varenia 80 min