Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +421 233 056  772  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Mäsové gule v paradajkovej omáčke

Mäsové gule v paradajkovej omáčke

Postup

1 Vo veľkej mise zmiešajte mleté hovädzie mäso, nadrobno nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajíčko, nasekané bylinky, nadrobno nakrájanú slaninu, postrúhaný parmezán, soľ, korenie, čili vločky Habanero, olivový olej a strúhanku.
2 Všetko dôkladne premiešajte, aby sa zmes krásne spojila. Akonáhle máte zmes dôkladne premiešanú, vytvarujte zo zmesi menšie gule. Ak sa vám bude cesto rozpadať, pridajte ešte trochu strúhanky. Vytvarované gule orestujte na panvici v olivovom oleji zo všetkých strán. Orestované gule potom dajte do zapekacej misy.
3 Na panvici si nechajte rozohriať olivový olej a orestujte na ňom prelisovaný cesnak. Potom, čo sa cesnak rozvonia, pridajte paradajkové pyré a nechajte zhruba 15 minút variť. Nakoniec pridajte nasekané bylinky, soľ, korenie a všetko dôkladne premiešajte.
4 Hotovú omáčku nalejte k mäsovým guliam. S každou guľou otočte, aby sa dostala omáčka aj pod ne a guľa sa k plechu neprichytila. Dajte piecť do predhriatej rúry na 170 ° C na 1 hodinu.
5 Po 1 hodine vyberte misu z rúry a na gule s omáčkou nastrúhajte zvyšok parmezánu. Potom dajte piecť ešte zhruba na 20 minút.
6 Mäsové gule s paradajkovou omáčkou podávajte s cestovinami tagliatelle, lístkami bazalky a strúhaným parmezánom.
  • Použité chilli
  • 2 hrste Habanero vločky
  • Mäsové gule
  • 1 kg mletého hovädzieho mäsa
  • 2 ks nakrájanej cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ks vajce
  • 1 hrsť nasekaného oregana
  • 1 hrsť nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 hrsť nasekanej bazalky
  • 1 hrsť nasekaného tymiánu
  • 1 hrsť nasekanej šalvie
  • 100 g slaniny
  • 70 g parmezánu
  • 1 štipka soli a korenia
  • 4 lžíce olivového oleja
  • 5 lžic strúhanky
  • 5 lžic olivového oleja na restovanie
  • Omáčka
  • 5 stroužků cesnaku
  • 2 lžíce olivového oleja
  • 1,5 l paradajkového pyré
  • 1 hrsť nasekanej bazalky
  • 1 hrsť nasekaného oregana
  • 1 hrsť nasekaného tymiánu
  • 1 štipka soli a korenia
  • Na servírovanie
  • 500 g cestoviny Tagliatelle
  • 1 hrsť bazalky
  • 1 hrsť parmezánu na posypanie
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 30 min
  • Doba vaření 60 min

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 48 hod.

50 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu