Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +421 233 221 033  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Lávová torta s čili a černicami

Lávová torta s čili a černicami

Postup

1 Najskôr vo vodnom kúpeli rozohrejeme maslo a nalámeme tam čokoládu. Pridáme čili korenie a štipku soli a necháme rozpustiť. Metličkou prešlaháme, aby sa zmes dokonale prepojila. Necháme vychladnúť.
2 Mandle rozsekáme v elektrickom sekáčiku, alebo rozmixujeme v mixéri na prášok. Vajcia so žĺtkami a cukrom vyšľaháme do svetlo žltej emulzie, až peny. Formičky na muffiny vymastíme silne zamrznutým maslom a vysypeme preosiatym kakaom. Rúru vyhrejeme na 220 st. C.
3 Vlažnú čokoládovú časť malým pramienkom prilievame k vaječnej pene a zľahka miešame (môžeme stále v kuchynskom robote, ale na najnižšie otáčky). Potom už len zľahka stierkou vmiešame mandľový prášok. Cesto rozdelíme do pripravených formičiek. Malo by dosahovať do 3/4 výšky.
4 Formičky vyskladáme na plech na pečenie a vložíme do rúry. Pečieme 7 minút a vytiahneme von. Necháme 2 minúty odstáť, potom opatrne obkrúžime ostrým nožom a vyklopíme na tanieriky. Tanierik položíme navrch formičky a spoločne otočíme. Používame chňapku, pretože formičky sú veľmi horúce.
5 Černice prepláchneme a necháme odkvapkať. Rozmixujeme s javorovým sirupom a scedíme cez sitko. Použijeme na ozdobenie a dochutenie tortičiek na tanierikoch.
  • Použité čili
  • 1 lyžice Ancho prášku
  • Ingredience
  • 100 g hořké čokolády 80%
  • 100 g masla
  • 50 g trstinového cukru
  • 50 g mandlí
  • 2 ks vajcia
  • 2 ks žĺtky
  • 1 štipka soli
  • Poleva
  • 150 g čerstvých ostružín
  • 3 lyžice javorového sirupu
  • 1 ks mäta
  • Na formičky
  • 1 ks masla
  • 1 štipka kakaa
  • Počet porcií 4
  • Čas prípravy 30 min
  • Čas varenia 30 min

RÝCHLA DOPRAVA

Odosíláme do 24h.

200 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 50 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu