Postup
1 Vo väčšej mise si zmiešajte na väčšie kúsky nakrájané kuracie mäso s chilli Mascha Naga Bhut Jolokia, kardamonom, rímskou rascou, kurkumou, garam masala, zázvorom. Potom dajte na 2 hodiny do chladničky.
2 Medzitým si na veľkej panvici rozohrejte olivový olej a opražte na ňom horčičné semienka. Akonáhle začnú semienka praskať, pridajte nadrobno nakrájanú červenú cibuľu a osmažte ju zhruba 15 minút. Potom pridajte prelisovaný cesnak a nechajte ho približne 3 minútky orestovať.
3 Potom pridajte naložené mäso a osmažte ho zo všetkých strán. Pridajte jablčný ocot, vývar, soľ, korenie a priklopte pokrievkou. Zmes duste približne 1 hodinu. Akonáhle je všetko hotové, pridajte nasekaný čerstvý koriander. Podávajte s ryžou.
- Použité čili
- 100 ml Naga Bhut Jolokia mash
- Ingrediencie
- 1 lyžička mletý kardamón
- 1 lyžička mletej rímskej rasce
- 1 lyžička kurkumy
- 2 lyžičky Garam Masaly
- 1 lyžička mletého zázvoru
- 1 kg kuracích pŕs
- 5 lyžic olivového oleja
- 2 lyžice horčičných semienok
- 4 ks červenej cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 lyžíce jablčného octu
- 200 ml kuracieho vývaru
- 1 štipka soli
- 1 štipka čierneho korenia
- 1 hrsť nasekaného koriandru
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 30 min
- Čas varenia 30 min