Postup
1 Kuracie mäso si nakrájajte na tenké rezance a zmiešajte ich v mise s kukuričným škrobom, čili práškom Habanero a sójovou omáčkou. Misu priklopte a dajte na 10 minút do chladničky.
2 V mise si s vodou zmiešajte kukuričný škrob, ryžový ocot, sójovú omáčku, ustricovú omáčku, cukor a saké. Všetko dôkladne premiešajte.
3 Na panvici si rozohrejeme arašidový olej a osmažte na ňom kuracie mäso. Potom mäso dajte odkvapkať od oleja a zvyšok oleja z panvice zlejte do nádoby (dá sa použiť nabudúce).Na zvyšku oleja v panvici chvíľu osmažte cesnak so zázvorom.
4 Potom pridajte na tenké prúžky nakrájanú papriku a jarnú cibuľku. Potom pridajte kuracie mäso, arašidy v čili prášku Habanero a chvíľu restujte. Nakoniec pridajte omáčku a minútku varte do zhustnutia.
Podávajte s ryžou basmati.
- Použité chilli
- 1 lyžička Habanero prášku
- 200 g arašidov Habanero s limetkou
- Ingrediencie
- 500 g kuracieho mäsa
- 1 lyžička kukuřičkého škrobu
- 1 lyžička sójovej omáčky
- 2 lyžice vody
- 20 ml ryžového octu
- 50 ml sójovej omáčky
- 2 lyžice ustricovej omáčky
- 1 lyžica cukru
- 20 ml saké
- 100 ml arašidového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice strúhaného zázvoru
- 2 ks papriky
- 4 ks jarnej cibuľky
- Počet porcií 3
- Čas prípravy 30 min
- Čas varenia 20 min