Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +420 702 708 980  d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Kotlety v parmezánovej omáčke s pečenými zemiakmi

Kotlety v parmezánovej omáčke s pečenými zemiakmi

Postup

1 Na panvici si rozohrejte maslo s olivovým olejom a na ňom nechajte sprudka osmažiť bravčové kotlety z obidvoch strán do zlatista. Kotlety vyberte z panvice a zakryte ich, aby zostali v teple a nepúšťali príliš šťavu. Na panvici, kde ste smažili kotlety, nechajte rozvoňať prelisovaný cesnak, ktorý zasýpajte múkou a urobte svetlú zápražku. Tú zalejte vývarom a smotanou, pridajte chilli papričku Wiri Wiri a všetko poriadne premiešajte. Do omáčky vráťte kotlety, panvicu zakryte pokrievkou a kotlety duste na miernom ohni v omáčke približne 15 minút. Nakoniec vyberte z panvice mäso aj chilli papričku Wiri Wiri, pridajte parmezán a nechajte ho rozpustiť. Všetko dôkladne premiešajte a do omáčky vráťte mäso. Hotovú parmezánovú omáčku dochuťte čiernym korením a čerstvým tymiánom. Kotlety v parmezánovej omáčke môžete podávať s pečenými zemiakmi, alebo s cestovinami.
  • Použité chilli
  • chilli paprička Wiri Wiri
  • Ingrediencie
  • 1 kg bravčových kotliet (cca širokých plátkov)
  • 30 g masla
  • lyžica olivového oleja
  • Na omáčku
  • 3 stroužky cesnaku
  • 3 lyžice múky
  • 400 ml vývaru
  • 200 ml smotany 31%
  • 100 g syra Parmigiano Reggiano
  • Na ozdobu
  • čierne korenie, soľ
  • čerstvý tymián
  • Počet porcií 4
  • Čas prípravy 30 min
  • Čas varenia 15 min

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 48 hod.

100 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu