
Postup
1 Bielky dajte do teplovzdornej nádoby nad horúci vodný kúpeľ a začnite ich postupne šľahať. Dajte hlavne pozor, aby se bielky neuvarili. Šľahajte zhruba minútu a potom začnite postupne zašľahávať cukor.
Voda vo vodnom kúpeli nesmie vrieť. Bielky šľahajte pokiaľ nebudú príjemne teplé a celý sneh nebude krásne hutný a lesklý. Hotový sneh nechajte vychladnúť. Nakoniec pridajte chilli vločky Aleppo so strúhaným kokosom. Všetko promiešajte a dajte do cukrárskeho vrecka so zdobiacou špičkou. Kokosky pomocou zdobiacej špičky vytvarujte rovno na plechu vyloženým papierom na pečenie.
Plech dajte do vopred vyhriatej rúry na 170 °C a pečte ich 5 minút. Potom teplotu snížte na 130°C a pečte 20 - 25 minút (podľa veľkosti).
Po upečení nechajte kokosky vychladnúť. Skladujte v uzatvorenej nádobe do Vianoc.
- Použité chili
- 1 lyžička chilli vločiek Aleppo
- Ingrediencie
- 3 bielky
- 100 g práškového cukru
- 90 g strúhaný kokos
- Počet porcií 20
- Čas prípravy 20 min
- Čas varenia 30 min