
Postup
1 Sušienky si rozmixujte na jemný prášok, potom ich zmiešajte s roztopeným maslom a chilli vločkami Green Jalapeno. Sušienkové cesto rozdeľte do formiček a dôkladne ich utlapkajte. V miske si zmiešajte tučný tvaroh, mascarpone, kokosový cukor a espresso. Hotový a vyšľahaný krém rovnomerne rozprestrite do formiček na sušienkový korpus. Takto pripravený korpus s krémom dajte minimálne na dve hodiny stuhnúť do chladničky. Akonáhle je korpus a krém stuhnutý, pripravte si polevu. Tmavú a bielu čokoládu si každú zvlášť rozpustite vo vodnom kúpeli. Mini cheesecakes vyberte z formičiek a polejte ich najskôr tmavou čokoládou. Potom trochou bielej čokolády a nakoniec posypte pár zrnkami kávy, nasekanými mandlami a pár chilli vločkami Green Jalapeno.
- Použité chilli
- 1 lyžička chilli vločiek Green Jalapeno
- Korpus
- 300 g kakaových sušienok
- 100 g masla
- Krém
- 250 g tučného tvarohu
- 250 g mascarpone
- 25 g kokosového cukru
- 2 lyžice espressa
- Poleva
- 100 g tmavej čokolády
- 50 g bielej čokolády
- kávové zrnká
- nasekané mandle
- Počet porcií 4
- Čas prípravy 30 min
- Čas varenia 120 min