Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +420 702 708 980      d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.sk

Kashmiri paneer masala

Kashmiri paneer masala

Postup

1 Do misky si pripravíme 500 ml teplej vody. Na panvici rozohrejeme olej a smažíme kocky Paneer do zlatohnedej farby. Smažíme na strednom ohni, aby Paneer moc neprskal. Opečený syr zľahka osušíme papierovým obrúskom a vložíme do misky s teplou vodou. Paneer necháme namočený po dobu, čo budeme pripravovať kari. Vďaka tomu si syr udrží svoju vlhkosť a zostane pekne mäkký.
2 Na väčšiu panvicu nalejeme 3 lyžice oleja, zľahka zohrejeme. Pridáme Čertovo lajno a pár sekúnd restujeme. Potom pridáme škoricu, bobkový list a zelený kardamón. Korenie restujeme po dobu 1 minúty, kým zmes nezačne prskať a uvoľňovať chuť do oleja. Pridáme rascu (shahjeera) a restujeme ďalšie 2-3 sekundy.
3 Znížime na mierny oheň a pridáme paradajkové pyré. Miešame tak, aby sa nič neprichytilo na dno panvice. Pridáme čili, zázvor a fenikel v prášku. Za stáleho miešania smažíme 2 minúty, tak aby sa všetko spojilo v pastu. Pridáme 350ml vody, v ktorej máme namočený Paneer a zvýšime teplotu na stredný oheň. Privedieme k varu a bez pokrievky necháme vrieť 5-7 minút. Kari by malo mať vcelku hustú konzistenciu, ale ak je moc husté, tak pridáme ešte trochu vody, v ktorej sme mali Paneer.
4 Do omáčky pridáme šafran a vmiešame jogurt. Varíme ďalších 8 minút. Nakoniec pridáme do omáčky Paneer. Opatrne premiešame, aby sme nenarušili syrové kocky. Paneer už nemusíme variť, len ho chceme prehriať a uistiť sa, že všetky kúsky sú pokryté omáčkou. Dochutíme podľa ľubovôle.
5 Servírujeme s indickým chlebom alebo ryžou. Kari ozdobíme čerstvým koriandrom a zľahka posypeme garam masalom.
  • Použité čili
  • 1/2 lyžičky kashmiri prášku
  • Ingrediencie
  • 350 gramov Paneer, nakrájaný na kocky
  • horčicový rastlinný olej (na vyprážanie)
  • 500 mililitrov vody
  • štipka asafoetida (čertovo lajno)
  • 5 cm škorica celá
  • 2 ks bobkového listu
  • 6 ks zeleného kardamónu
  • 1/2 lyžičky rasce lúčnej
  • 3 lyžice paradajkového pyré
  • 1/2 lyžičky zázvoru v prášku
  • 1 lyžička fenyklu v prášku
  • 2 lyžice gréckeho jogurtu
  • štipka šafránu
  • štipka garam masala v prášku
  • soľ podľa chuti
  • čerstvý koriander
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 30 min
  • Doba vaření 10 min

RÝCHLA DOPRAVA

Odosielame do 24 hod.

50 000 +

Spokojných zákazníkov

DOPRAVA ZADARMO

U objednávok nad 77 euro

BONUSOVÝ PROGRAM

Darčeky k vášmu nákupu